Издвајамо Свет

ТРАМП У ПРОБЛЕМУ – ВАШИНГТОН ПОСТ ГА ОПТУЖИО ЗА ИЗДАЈУ: Лаврову открио строго поверљиве информације?!

Амерички председник Доналд Трамп је открио „строго поверљиве информације“ шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову, пише Вашингтон пост

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тај лист наводи, позивајући се на актуелне и бивше америчке званичнике, да је Трамп тиме практично угрозио извор обавештајних информација о Исламској држави.

Додаје се да је информација, коју су добили Лавров и руски амбасадор у САД Сергеј Кисљак стигла од америчког партнера кроз „веома осетљив договор о размени обавештајних информација“.

Подсетимо, састанак Лаврова и Трампа је изазвао велике полемике, пошто најпре није било извесно да ће се догодити приликом боравка руског шефа дипломатије у Вашингтону, да би то потом испратили само руски медији. 

Партнер у споразуму није дао дозволу САД да подели информацију са Русијом, а званичници су изјавили да Трампова одлука да то ипак учини представља ризик за будућу сарадњу са савезником, који има приступ унутрашњим круговима Исламске државе, пише „Вашингтон пост“.

Након сусрета Трампа са Лавровом, један од вискорангираних званичника из Беле куће предузео је кораке како би смањио штету и позвао ЦИА и Националну безбедносну агенцију. 

Како пише лист, из ЦИА су одбили да дају коментар, док у Агенцији за националну безбедност нису желели да одговоре на захтев да дају коментар.

 

Извор: Информер / Танјуг