Издвајамо Спорт

ДЕЛИЈЕ И ХРАМ У ПРВОМ ПЛАНУ: Ево како Евролига најављује ФАЈНАЛ-ФОР у Београду… (ВИДЕО)

О следећем шампиону Европе одлучиваће се у нашем главном граду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Завршена је Евролига за ову сезону, фајнал-фор је одигран у Истанбулу и сви се полако фокусирају на завршни турнир који ће се наредне године одржати у Београду. Главне звезде ће без сумње бити Срби.

Евролига је већ направила промотивни спот за фајнал-фор у нашој престоници са називом „Видимо се у Београду“, а говорили су наши истакнути асови, као и најтрофејнији европски кошаркашки тренер.

– Срећан сам што је фајнал-фор 2018. у Београду. Тај град и Србија заслужују такав догађај јер је кошарка спорт број један и сви је воле – рекао је стратег Фенербахчеа Жељко Обрадовић.

Богдан Богдановић, ас актуелног европског шампиона Фенербахчеа, не може да дочека спектакл у нашој земљи.

– Фајнал-фор у Београду је веома важан за Србију, за све навијаче. Као мали пратио сам Евролигу, све утакмице не само фајнал-фор. Биће то одлична прилика за навијаче да гледају најбољу кошарку у Београду – рекао је Богдановић.

Колико Срби воле кошарку сликовито је објаснио капитен репрезентације Србије и ас ЦСКА Милош Теодосић.

Милос Теодосић (Фото: Јутјуб)

– Литванија и Србија су једине земље где је кошарка спорт број један. Где год да се појавите људи ће вас препознати, знаће ко сте. Нандо де Коло ми је причао да је једном напустио хотел када је био у Београду са репрезентацијом и да су га сви препознали на улици. Ни у Француској га људи не препознају толико – јасан је Теодосић.

 

Извор: srbijadanas.com