Издвајамо Србија

ПАЛМА ДРЖИ РЕЧ: Остајем при истом, Ана Брнабић није мој премијер!

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Београд — Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да остаје при ставу да Ана Брнабић није његов премијер.

Осим тога, како каже, коалиција са Социјалистичком партијом Србије тиме није доведена у питање.

“Нећу гласати за”, рекао је Марковић за Тањуг.

На питање да ли је коалиција са СПС у питању, он је одговорио: “Није. Имам добре односе”, рекао је Марковић.

Председник СПС Ивица Дачић је у недељу, после главног одбора странке, рекао да са ЈС још није разговарао о ставу по питању подршке мандатарки за састав владе.

На питање да ли то значи да ЈС не даје подршку Вучићу тиме што неће гласати за Брнабић, Дачић је рекао да не може о томе много да говори, али сматра да “није такав ниво њихове одлуке”.

“Али, мора се водити рачуна о целом контексту, без обзира на персонално питање ко је је мандатар и ко ће бити премијер. Овде су у питању много дубљи и у основи темељитији политички односи, него што је само то питање. Тако да свакако и то треба имати у виду – да је реч о предлогу Александра Вучића и да то није питање само Ана Брнабић”.

Треба, сматра он, наћи решење тако да коалиција остане заједно и да се очува политичка стабилност у Србији.

Председник Александар Вучић за мандатарку за састав нове Владе Србије изабрао је досадашњи министарку државне управе и локалне самоуправе Ану Брнабић, наводећи да ће она водити економски, лидер СПС Ивица Дачић политички део.

Светски медији, као и медији у региону одмах су пренели ту вест наводећи да ће Ана Брнабић постати прва геј премијерка на Балкану.

Одмах потом огласио се лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма наводећи да “Ана Брнабић није његов премијер”, а медији су неколико дана касније пренели и да за избор Ане Брнабић поред посланика ЈС неће гласати ни Моамер Зукорлић, као и да у самој СНС има оних који нису сагласни с тим.

Други коалициони партнери напредњака – Социјалистичка патија Србије Ивице Дачића, Социјалдемократска странка Србије Расима Љајића и Покрет социјалиста Александра Вулина, најавили су подршку Ани Брнабић.

 

Извор: Танјуг

loading...
Loading...