Издвајамо Србија

НАТО СПРЕМА НАПАД НА СРБИЈУ: Процурели тајни планови, ИНВАЗИЈА KРЕЋЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ И МАKЕДОНИЈЕ!

Шеф Војног комитета НАТО пакта генерал Петр Павел наложио сарадницима да направе планове за инвазију на Србију из свих праваца, па и из Црне Горе и Македоније… Разлог је наводни ‘руски екстремизам на Балкану’: Ако Руси покушају да преко Србије изазову рат у региону, ми ћемо реаговати, рекао је Павел сарадницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Злочиначки НАТО пакт прави планове за инвазију на Србију из свих праваца, па и из Црне Горе и Македоније!

Шеф Војног комитета НАТО генерал Петр Павел, како сазнајемо, наложио је сарадницима да детаљно разраде стратегију за напад на Београд, а као разлог је навео „руски екстремизам на Балкану“!?!

Павел је генералима дословце поручио да савез мора одговорити председнику Владимиру Владимировичу Путину:

Ако Руси покушају да преко Србије изазову рат у региону, реаговаћемо, рекао је Павел сарадницима!

Тај исти Павел, подсетимо, пре непуних годину дана отворено је запретио Србији и РС ратом због „опасног руског утицаја на Балкану“ (видите оквир), због чега саговорници Информера сматрају да је ова претња реална!

‘Заокруживање мете’

НАТО пакт је већ наоружао Хрватску офанзивним хеликоптерима „кајова“, док ће Приштина добити пет јуришних летелица „блек хок“. Директиве о изради плана за напад из Црне Горе и Македоније су само затварање круга око Србије.

– Наивно је веровати да ће Загреб и Приштина нападачке хеликоптере користити за мирнодопске ситуације. Сви сем Србије и РС су или у НАТО или под контролом НАТО. Не треба да чуди то што је директива за припрему напада на Србију стигла до Македоније и Црне Горе. Подгорица је жељна доказивања, а македонски премијер Заев насилни долазак на власт дугује Западу. Србија је окружена НАТО, а централи тог војног савеза страшно сметају одлични односи Београда и Москве. Чекају и најмањи потез Русије који би могли да представе као „агресију на Балкан“ и направе контранапад. Прва на удару свакако би била Србија… – објашњава наш извор, високопозиционирани официр НАТО који је инсистирао на анонимности.

Генерал Петр Павел (Фото: Јутјуб)

Да се нешто заиста спрема, потврдио је и црногорски министар одбране Предраг Бошковић, који је недавно изјавио да би Црна Гора, ако НАТО нареди, ратовала против Србије!

Србија и РС ‘озбиљне претње’

Генерал Павел запретио је Србији и РС ратом још у септембру 2016. године. Он је после конференције Војног одбора НАТО у Сплиту рекао да Србија и РС због све већег „руског утицаја“ представљају озбиљну претњу чланицама НАТО на Балкану.
– НАТО мора да брани своје чланице од претњи. Опасност од сукоба на Балкану је велика. Ситуација је далеко од стабилне. Балкану прети исламски тероризам, али и опасни руски утицај – „објаснио“ је Павел.

– У договору са савезницима бисмо свакако, у било којој варијанти, учествовали у било којој акцији коју НАТО дефинише. Било да је то Kосово, било да је то неки други део света, без обзира на наше унутрашње политичке прилике – поручио је Бошковић.

Kоментаришући ове наводе, потпуковник KОС у пензији Љубан Kаран оцењује да је ово сасвим могуће.

– Павел је познат по екстремним ставовима. НАТО ће покушати да успостави контролу над Србијом војним и политичким притисцима, као што су то урадили у Македонији. Ако то не успе, није искључен војни расплет. То неће бити класична војна интервенција, већ хушкање суседа на Србију – подвлачи Kаран.

Треба бити спреман

Орхан Драгаш из Института за међународну безбедност, с друге стране, каже да би требало да јачамо одбрану.

– Неутралност Србије ником не сме бити мотив да је војно угрози. Оружјем које добијамо од Русије јачамо одбрану. Добро наоружана Србија је одвраћајући фактор за све евентуалне претње – закључује Драгаш.

 

Извор: M. JOVANOVIĆ – M. DOBROMIROVIĆ / Informer.rs