Регион

ОЧАЈ СПАЈДЕР-ШИПТАРА! Адвокати: Исмаил Морина џабе тражи помоћ од Албанаца!

Угледни српски адвокати тврде да албански хулиган Исмаил Морина, чије је изручење Србији одобрио Врховни суд Хрватске, узалуд тражи помоћ од Албаније!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Морина је, наиме, током викенда тражио од премијера Едија Раме и албанске владе да спрече његово изручење Београду јер се „плаши за живот и страхује да неће имати поштено суђење“. Србија, иначе, Морину терети за изазивање верске и националне мржње зато што је на фудбалској утакмици Србија – Албанија у октобру 2014. године управљао дроном са заставом „велике Албаније“ и прекинуо меч.

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Харадинај ће морати да призна ЗСО, а то је само ПОЧЕТАК СРПСКИХ УСЛОВА

Адвокат Тома Фила уверен је да Албанци помажу Морини и труде се да спрече изручење, али да је овде ипак реч о праву.

– Уколико Хрватска примењује право, свака интервенција је узалудна. Ипак, ако се Загреб окрене политици и почне да слуша америчка наређења, све је могуће. Међутим, верујем да у овом случају од Албаније ништа не зависи, већ од воље велики сила… – подвлачи Фила.

МИТРОВИЋ ОБРАДОВИЋУ: Да си на власти, ти би клао, убијао, вешао противнике! Психопато, лажи ћеш морати да докажеш!

Са њим се слаже и адвокат Жељко Симић, који сматра да се право може заобићи иако је овде случај јасан.

– Судећи према међународној пракси, у овим стварима је могуће и дешава се да неко фингира озбиљно кривично дело у тој држави и да по том основу држава потражује то лице. Тако ће можда Албанија покушати да спречи Моринино изручење. Иако су мале шансе, ништа нас не сме изненадити јер се право и систем могу злоупотребити – закључује Симић.

 

Извор: D.K

Бонус видео: