Издвајамо Свет

АРМАГЕДОН УЖИВО – ИРМА СТИГЛА НА ФЛОРИДУ: Море се подигло 4,5 метара – ВЕТАР ОД 215 км/х НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! (ВИДЕО)

Ирма је стигла до Флориде, пише Индепендент. Центар урагана Ирма премешта се преко Флорида Киза носећи све пред собом. Национални центар за праћење урагана објавио је да је брзина ветра 215 км/х

14:30 – Више од 560 хиљада људи у јужном и средњем делу Флориде је без струје, пише ЦНН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

14:00 – Ирма је стигла до Флориде, пише Индепендент. Центар урагана Ирма премешта се преко Флорида Кеyса носећи све пред собом. Национални центар за праћење урагана објавио је да је брзина ветра 215 км/х.

– Ако сте у Флорида Кеyсу, одмах се затворите у безбедну собу у вашем склоништу. Може помоћи и унутрашња соба у кући, што даље од прозора. Предузмите све да бисте заштитили свој живот. Пронађите склониште одмах! – упозорено је из центра.
Ирма се вратила у категорију четири, а прво су погођена острва на крајњем југу Флориде, саопштио је Национални центар за урагане.

Ураган је прво донео ветрове од 210 километара на сат до Флорида-Киза, архипелага на југу, а евакуација на полуострву наређена ја за више од шест милиона људи.

Ниво мора се већ подигао, а велика олуја се очекује, пише ББЦ.
Јаком кишом погођен је Мајами Бич, а невероватни снимци обишли су друштвене мреже.
“Најгори ветрови тек долазе“ саопштио је Национални метеоролошки центар.

Центар урагана би сада како се помера требало да погоди град Сент Питерсбург на Флориди, а уколико настави да се креће преко топле воде Мексичког залива, могао би да поврати снагу пре него што поново удари на копно.

Сент Питерсбург као и Тампа нису имали већи удар урагана готово сто година. После Сент Питерсбурга, олуја би погодила место Клирвотер и коначно кренула у унутрашњост северозападно ка Окали, када обично урагани губе снагу.

Више од 170.000 домова и фирми на Флориди изгубило је струју а центар урагана Ирма био је око 150 килметара југисточно од Ки Веста.

 

Извор: Б92/Тањуг

БОНУС ВИДЕО