Издвајамо Свет

КИМ СПРЕМА ТАЈНО ОРУЖЈЕ: Откривен застрашујући план С. Кореје, Сеул изазвао панику – Ј. Кореја одбила наоружање САД!

Јужна Кореја појачава своје наоружање и обећала је да ће развити моћни пројектил способан да уништи севернокорејска војна постројења услед све веће претње од свог северног суседа.

Према писању “Кореа Хералд”, војни извори у Сеулу су открили тај план дан након што су се јужнокорејски председник Мун Џае-ин и његов амерички колега Доналд Трамп договорили да се Јужној Кореји укине наметнуто ограничење за ракетне бојеве главе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То ограничење је значило да јужнокорејске бојеве главе на ракетама не смеју бити теже од 500 килограма.

Мун је рекао Трампу у телефонском разговору у понедељак да је од “животног значаја” да се нађу “моћне и практичне мере” које ће Северној Кореји јасно ставити до знања да њене акције неће проћи без последица, преноси “Телеграпх”.

Трамп је рекао и да ће одобрити већу продају оружја Сеулу.

Јужна Кореја је већ технички способна да испаљује балистичке пројектиле ранга до 800 километара, што значи да може да погоди било коју мету у Северној Кореји. Међутим, њена способност да уплаши северног суседа је до сада била потиснута због ограничења на количину и тежину бојевих глава.

Сеул сада планира да развије нове пројектиле који би могли да носе бомбе од две тоне чиме би могао самостално да напдне севернокорејске подземне војне објекте, без зависности од америчке помоћи.

Ти такозвани “Франкенпројектили” су само једна од нових тактика којима Јужна Кореја жели да “покаже мишиће” док севрнокорејски вођа Ким Џонг-ун убрзано унапређује свој ракетни и нуклеарни програм.

Сеул такође има и циљ да до 1. децембра направи елитну специјалну бригаду са циљем да елиминише Ким Џонг Уна и његову владу, у случају да дође до рата.

Овај тим би требало да тренира заједно са припадницима америчког тима Фоке 6 који је одговоран за убиство вође Ал Каиде Осаме Бин Ладена.

– У току је процес осмишљавања плана – рекао је министар одбране Сонг Јоунг-му националном парламенту.

У недељу је Северна Кореја тестирала хидрогенску бомбу, а Јужна Кореја сматра да ће поново лансирати интерконтинентални балистички пројектил.

 

Извор: Блиц / ББН