Издвајамо Свет

ОПШТИ ХАОС! АМЕРИ БЕЖЕ У СТРАХУ ОД ИРМЕ: Више од милион људи у покрету, УРАГАН ВЕЋИ ОД ПОВРШИНЕ ФЛОРИДЕ! (ВИДЕО)

Гувернер Флориде Рик Скот позвао је грађане Мајамија да се евакуишу због надолазећег урагана „Ирма“, који је већ погодио карипска острва. Америчке авио-компаније покушавају да евакуишу што више људи са Флориде. До сада је у удару урагана погинула 21 особа а страхује се да би број могао бити већи, преноси „Би-Би-Си“

На Флориди и у суседној Џорџији је наређена евакуација више од милион људи. Гувернер Флориде Рик Скот наводи да је ураган „Ирма“ већа од површине Флориде и додао да се очекује да ће имати снажан, животно опасан удар од западне до источне обале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Немојте игнорисати налоге за евакуацију. Запамтите, ми можемо обновити вашу кућу, али не можемо вам обновити живот. Сви становници Флориде би требало да се припреме за хитну евакуацију. Наредио сам да се школски аутобуси користе за евакуацију људи– навео је Рик Скот.

Амерички председник Доналд Трамп поручио је грађанима да буду на сигурном, пошто се приближава ураган историјског деструктивног потенцијала.

Шеф Федералне агенције за ванредне ситуације Брок Лонг рекао је Ураган „Ирма“ представља претњу која ће уништити Флориду или неке југоисточне државе.

– У овом тренутку, више од милион људи је под наређењем за обавезну евакуацију на Флориди и у суседној Џорџији- рекао је Лонг.

Упозорио је да би неки делови Флориде могли да буду без струје данима а можда и дуже, као и да би за више од 100.000 људи могло да буде потребно склониште.

Позвао је становнике југоисточне обале САД да буду на опрезу, преноси Би-Би-Си.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО