Свет

ПУТИН ОБЈАСНИО: Да ли сам разочаран Трампом – ПА НИЈЕ ОН МОЈА МЛАДА, НИТИ САМ ЈА ЊЕГОВ МЛАДОЖЕЊА!

Руски председник Владимир Путин уздржао се данас од критиковања америчког председника Доналда Трампа, и „наивним“ назвао питање да ли је разочаран Трампом.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Трамп није моја млада, а ја нисам његов младожења – рекао је Путин, преноси АП.

Упитан како би се Русија осећала да се покрене поступак смене Трампа, Путин је казао да би било „апсолутно погрешно“ за Русију да коментарише америчке унутрашње ствари.

Председник Русије је, међутим, оптужио је амерички естаблишмент за одсуство политичке културе у вези са ситуацијом са руским дипломатским представништвима у САД.

Председник Путин изјавио је да би Москва могла додатно да смањи број запослених америчке дипломатске мисије за 155 људи.

Говорећи на конференцији за медије након самита земаља-чланица БРИКС-а у кинеском Сјамену, Путин је рекао да од 455 руских дипломата у САД, 155 људи ради у УН.

– Стриктно говорећи, они нису дипломате акредитоване у Стејт департменту – рекао је руски председник.

Русија задржава право да доноси одлуку о смањењу дипломатских мисија САД у Русији до пуног паритета, али за сада то неће радити, додао је Путин.

Он је додао да ће се Русија жалити суду у вези са одузимањем њеног права да располаже својом имовином у Сједињеним Америчким Државама. Руски председник сматра да то нарушава имовинска права Русије.

– За почетак ћу дати налог Министарству спољних послова да се обрате суду, да видимо како функционише тај хваљени амерички правосудни систем – рекао је Путин на конференцији за новинаре.

Говорећи о сарадњи између Русије и Сједињених Америчких Држава, Путин је рекао да је тешко водити дијалог са људима који мешају Аустрију са Аустралијом.

– Тешко је водити дијалог са људима који мешају Аустрију и Аустралију. Ту немате шта да радите. Очигледно да је такав ниво политичке културе одређеног дела америчког естаблишмента – рекао је Путин.

Он је додао да је „амерички народ, Америка заиста сјајна земља и велика нација… Али такви људи имају толико низак ниво политичке културе“.

Он је додао сматра да ће Москва и Вашингтон успети да нађу компромис у решењу билатералних и међународних проблема, како о томе говори председник САД Доналд Трамп.

 

Извор: Tanjug / rs.sputniknews.com