loading...
Издвајамо Србија

ТОДОРИЋ ПЛАЋАО ПЕТ СРПСКИХ МИНИСТАРА: Сумњиви Ђелић, Лабус, Влаховић и наравно Динкић

Ивица Тодорић (Фото: Јутјуб)

Стрепње бивших министара, државних секретара и осталих нижих чиновника који су у то време заузимали значајна места у државној управи додатно су подгрејала недавна привођења челних људи хрватске компаније.

Њихова највећа бојазан јесте да ће у неком компанијском сефу бити пронађен списак људи које је „Агрокор“ подмићивао у Србији или да ће, између осталог, пристати да сведочи неки сведок-сарадник из врха управе Тодорићеве фирме.

Да подсетимо, прве преговоре са Тодорићем водио је тадашњи премијер Зоран Ђинђић, а на списку оних који су имали кључну улогу у томе да он у процесу приватизације покупује много тога по Србији налазе се Млађан Динкић, Александар Влаховић, Слободан Милосављевић, Зоран Живковић, Божидар Ђелић, Предраг Бубало, Ивана Дулић Марковић, Мирољуб Лабус, разни Динкићеви сарадници…

Као министар за капиталне инвестиције, потом и инфраструктуру и грађевину Велимир Илић за Српски телеграф каже да се жестоко борио против Тодорићевих махинација, али да није наишао на подршку власти, која му је дозвољавала да ради шта му се прохте.

– Многи политичари су се у то време хвалили да су добри са Ивицом Тодорићем и да с њим одржавају изванредне односе јер покреће неке битне пројекте у Србији. Главне Тодорићеве везе били су Динкићев кабинет и његови сарадници из Г17 плус, који су се откад су кренула ова хапшења од страха напрасно ућутали – тврди Илић.

Како наводи, Тодорић је куповао земљу посебно у Војводини на лажне папире, а његови људи су имали лажне личне карте да живе у Србији. Динкић је, каже, све то контролисао, док су Хрвати Србима у потпуности затворили тржиште.

– То знам јер сам се против тога жестоко борио као министар, али није вредело. Многа пољопривредна добра је Тодорић узимао у бесцење, многе комбинације су политичари правили с њим и производње којима се он бавио форсирале су се у Србији до те мере да кад уђете у наше дисконте и самопослуге видите само његове производе. Он је имао такав третман у Србији зато што је имао подршку политичара, а одређене политичке опције је и лично финансирао – наводи Илић.

Динкић и Мирољуб Лабус јуче нису одговарали на позиве Телеграфа, а Динкићева сарадница бивша министарка пољопривреде такође није била причљива.

 

Извор: Српски Телеграф

loading...