Србија

Вучић: Сигуран сам да Ђилас, Шапић и Шутановац побеђују на БГ изборима, ови моји немају шансе

Председник Србије и СНС Александар Вучић је рекао да су избори у Београду важни и да мисли да су представници бившег режима апсолутни фаворити

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су избори за Скупштину Београда веома важни избори, а да су многи у Српској напредној странци за то да се уз београдске одрже и ванредни парламентарни избори.
– Људи у мојој странци су листом за ванредне парламентарне изборе, ја нисам сасвим за то. Ако се иде заједно на изборе не могу да буду у децембру, могу да буду у децембру ако се иде на градске. У фебруару или марту би могло да се иде и на једне и друге – рекао је Вучић и рекао да ће наредне недеље опет разговарати о томе са напредњацима.

Председник је рекао да је чуо аргументе да би одржавањем ванредних парламентарних избора сви важни избори могли да буду одржани 2023. године и председнички и парламентарни и градски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да ће одлука бити донета, али не „због тога што он воли да иде на изборе“ и да на изборе треба ићи да би се победило и да би победили они који желе.

– Они који су тражили изборе добили су их до сада – рекао је Вучић и додао да опозицији тиме чине услугу.

Он је рекао и да би грађанима опозиција објаснила да су избори потребни да би победили њега.

Вучић је рекао да је уверен да ће опозиција победити на изборима.

– Уверен сам да су представници бившег режима апсолутни фаворити. Они ће као и до сада да победе, то није ништа страшно. Ми ћемо се борити резултатима нешег рада – рекао је Вучић.

Упитан да ли озбиљно мисли да ће изгубити београдске изборе, Вучић је рекоа да је сасвим озбиљан.

– Ја сам сасвим озбиљан, ја сам веома озбиљан. То не значи да нећу да се борим свим срцем. Јер никада у Београду није урадјено више него сада – рекао је Вучић.

Он је казао да је власт СНС у Београду реновирала фасаде, отворила Музеј савремене уметности, да ће Народни музеј бити отворен, да се реновирају улице.

– Све што су они затворили ми ћемо да отворимо. Ако народ то неће, хоће снаге бившег режима, а уверен сам, народ ће да одлучи – рекао је Вучић.

Како је додао, представници бившег режима који су били у истој странци сада се деле:

– Њима требају три колоне да би преварили народ да су различити. Мислим да су они фаворити, али то не значи да се нећемо борити до последњег даха.

Рекао је да СНС још нема кандидата за градоначелника Београда, али додао да већ постоје тројица који сигурно побеђују – Драган Ðилас, Драган Шутановац и Александар Шапић.

Извор: Telegraf.rs