Издвајамо Србија

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ СЕ ПРИПРЕМА ЗА ОДБРАНУ: Сведоци, гледаћу вас све у очи и решетати!

Фото: Јутјуб

Осумњичени за убиство певачице Јелене Марјановић планира да испитује сведоке током саслушања како би их максимално дискредитовао

БЕОГРАД – Зоран Марјановић, осумњичени за убиство супруге Јелене, тражиће од тужилаштва да активно учествује у предстојећем саслушавању сведока, кад од 16. октобра они почну да дају исказе у наставку истраге бруталног злочина у Борчи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Курир сазнаје, Марјановић у ћелији Централног затвора, где је у притвору скоро месец дана, увелико припрема тактику и питања којима ће покушати да дискредитује сведоке чији искази могу да буду неповољни по њега.

Стражари поред њега

– Марјановић је свестан да му од појединих сведока прети највећа опасност. Схватио је то као питање живота и смрти. Зато је спреман да се суочи с њима. Како је сам рекао, гледаће их у очи и буквално решетати питањима – каже Куриров извор из истраге.

Саслушања сведока обавиће се у тужилачком кабинету, а током њих Марјановић ће бити удаљен од сведока свега неколико метара. Поред њега ће све време стајати и двојица стражара. Сведоке ће прво испитивати тужилац, потом реч добијају адвокати, најпре одбране, а потом и заступници оштећених. На крају питања поставља осумњичени.
– Марјановић је свестан да су прикупљени физички докази који упућују да је он убица релативно слаби и да би лако могли да буду пољуљани на суду. Због тога ће покушати додатно да ојача своју позицију нападом на сведоке и тако максимално ослаби поступак. Да би остварио ту намеру, неопходно је да присуствује сваком саслушању, на шта има законом загарантовано право – објашњава наш извор.

Страх од нових сведока

Он наводи да се и даље не зна прецизно ко ће се све наћи на листи позваних сведока јер се очекује да знатан број њих тек буде предложен.
– У налогу за покретање истраге тужилаштво је наложило да се обави саслушање осам особа, али ће се уласком заступника оштећене породице у поступак овај списак проширити. Управо ти сведоци највише плаше Марјановића, јер се још не зна ко су они и њихов идентитет ће се највероватније скривати до последњег тренутка – каже наш извор.

Бранилац: Спремамо се

Александар Зарић, један од бранилаца Зорана Марјановића, јуче је потврдио за Курир да његов брањеник има право да присуствује саслушањима.
– Закон ту могућност предвиђа, али са Зораном о томе још нисмо разговарали – кратко је рекао Зарић.

Иван Милићевић

Заступник породице убијене Јелене
МИЛОСАВЉЕВИЋ: ИМАЋЕМО МНОГО СВЕДОКА

Небојша Милосављевић, адвокат породице Крсмановић, каже да не види ништа спорно у Марјановићевом захтеву да присуствује саслушањима.
– Има право да заједно са својим браниоцима учествује активно у поступку, као и да се брани онако како мисли да треба. Не видим у томе ништа спорно. Додао бих да смо већ предложили неколико сведока, али верујем да ће их бити још – казао је Милосављевић.

СВЕДОЦИ КОЈЕ ЈЕ ПРЕДЛОЖИЛО ТУЖИЛАШТВО:

1. Теодора Крсмановић Јеленина сестра од стрица
2. Андреа Шишић Јеленина другарица и шминкерка
3. Ленка Ђорђевић васпитачица мале Јане
4. Вера Вукомановић кума породице Марјановић
5. Милица Михајловић девојка Милоша Марјановића
6. Вида Стјепановић
7. Драгана Првуловић
8. Александра Јездић

* Заступници оштећене породице тек ће предложити сведоке

 

Извор: Курир.рс