Издвајамо Свет

ТРАМП ОТВАРА ДОСИЈЕА О АТЕНТАТУ НА КЕНЕДИЈА! Свет ће сазнати истину о убиству бившег америчког председника

Амерички председник Доналд Трамп објавио је данас на Твитеру да ће његова администрација дозволити отварање строго поверљивих досијеа о атентату на бившег председника САД Џона Ф. Кенедија 

Фото: Јутјуб

Амерички Национални архив има рок до 26. октобра да обелодани на хиљаде тајних владиних досијеа који се односе на убиство Џона Ф. Кенедија 1963. године, али такав корак може да спречи актуелни амерички председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ради се о неколико хиљада страна строго поверљивих информација, али и цензурисаних делова раније објављених извештаја о атентату на Кенедија, који и данас покреће контроверзе у САД.

Према америчком закону из 1992. године, све информације о убиству бившег америчког председника морају постати јавне до 26. октобра 2017. године.

Џон Ф. Кенеди је рођен 29. маја 1917. и био је најмлађи председник САД испред Демократске странке.

Убијен је 22. новембра 1963. године, у 46. години, у Даласу. Кенеди је смртно рањен док се возио у отвореном аутомобилу у председничкој колони са својом супругом Жаклином Кенеди. Више владиних комисија, укључујући и Воренову комисију, утврдило је да је Кенедија убио Ли Харви Освалд који је због тог злочина осудјен на смрт.

Атентат на Кенедија је и данас предмет широких спекулација и теорија завере, мада ниједна од њих није доказана.

 

Извор: тањуг