Занимљивости Издвајамо

ФАРМЕР ЈЕ КОПАЈУЋИ НА ЊИВИ ПРОНАШАО КАЦУ СА 600 МИЛИОНА ДОЛАРА! Пријавио држави, па остао празних шака (ВИДЕО)

Овај фармер није ни сањао да ће постати богат. Он је копајући на њиви пронашао плаву кацу за кисељење купуса, а када је отворио, шокирао се.

Хосе Маријан Картолос, шесдесетпетогодишњи фармер пронашао је у том бурету 600 милиона долара. Како је дозволу за рад на тој фарми добио од колумбијске државе није могао да задржи новац, који је запленила колумбијска влада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Колумбијска влада осокољена овим открићем, упутила је јавни позив свим земљорадницима да што пажљивије окопавају своје њиве јер верују према неким информацијама да оваквих плавих каца за купус има још у Колумбији.

Наводно, како наводи сама влада, овакве каце припадају чувеном Паблу Ескобару, краљу кокаина и једном од највећих мафијаша у светској историји.

Још увек није јасно шта ће бити са новцем, али многи спекулишу да Хосеу неће бити дозвољено да задржи новац, али ће новац највероватније остати у Колумбији и биће искоришћен за финансирање социјалне и економске програме који помажу онима у сиромаштву.

Верује се да ће ова вест покренути нову „златну грозницу“, и да ће људи ићи по колумбијским селима са ехо сиреном и свом врстом опреме за скенирање тла, у потрази за неком од Ескобарових јама.

Хосе је добио награду од 3.000 долара, као и гаранцију државе да ће добити субвенцију за посао производње палминог уља.

Коментари на друштвеним мрежама варирају од шока до одушевљења.

– како је могао да преда толики новац? зашто си то пријавио, луди човече? – гласи један, док други коментарор исказује бес према влади:

– Како их није срамота да дају човеку само 3.000 долара – пише он.

 

Извор: Elite daily