Издвајамо Регион

ДОДИК: Генерал Младић је истински херој и патриота, без обзира на пресуду!

Фото: Јутјуб

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је за српски народ генерал Младић је истински херој и патриота и да пресуда Хашког суда генералу Ратку Младићу, у условима неђеднаког третмана и селективне правде овог трибунала, не представља изненађење

Председник Српске је рекао да пресуда генералу Младићу није пресуда српском народу, те да у Републици Српској нико не верује да је генерал крив.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово није пресуда ни Републици Српској, ни српском народу, ни српској војсци. Ово је покушај удара на слободу читавог једног народа – нагласио је Додик.

Он је истакао да је однос Хашког суда према Србима неправедан, да је струка у Хагу потпуно поражена и да је Хаг онемогућио помирење у БиХ.

– Из уџбеника треба избацити све о неправедном Хашком трибуналу – рекао је Додик, додавши да је данашњом пресудом и досадашњим односом Хашког трибунала према Србима задат ударац, пре свега, Босни и Херцеговини.

Додик је рекао да ће историја једног дана потврдити да је Хашки трибунал основан искључиво да суди Србима и са намером да их сатанизује.

– Морамо се окупити око наших вредности, око наше Републике Српске, а генерал остаје легенда српског народа. Треба да се окупимо и око његове породице, да им помогнемо у овим тренуцима и да заједно пребродимо ово тешко време – нагласио је Додик.

 

 

Извор: Тањуг