Издвајамо Србија

ПОПОВИЋ: Вуче, одакле ти стан од 1.000.000 евра – И КАКО СИ ПЛАТИО 5.000.000 ЕВРА ЗА КАМПАЊУ?!

Фото: Јутјуб

Вук Јеремић треба да објасни како је добио стан на Врачару вредан милион евра у време док је био шеф дипломатије, каже лидер СНП Ненад Поповић 

Лидер СНП Ненад Поповић опет је јуче позвао бившег министра спољних послова и пропалог НАТО председничког кандидата Вука Јеремића да објасни како је стекао луксузни стан на Врачару вредан чак милион евра!

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, надлежне институције требало би што пре да утврде порекло Јеремићеве имовине коју је добио у време кад је био шеф дипломатије.

МИЛЕНКО ЈОВАНОВ
ПОТПРЕДСЕДНИК СНС
Јеремић је учествовао у економском уништавању државе и само за кавијар и шампањац потрошио 220.000 евра. Из државне касе потрошио је 3,6 милиона евра за путовања, а на име дневница узео 55.000 евра.

Поповић је затражио и да надлежни истраже из којих је то извора Јеремић своју председничку кампању прошле године финансирао са чак пет милиона евра!

Косово предао Шиптарима

Ненад Поповић, који је министар без портфеља задужен за науку и иновације, истиче да он своју имовину не крије и да стоји на располагању свакој истрази њеног порекла.

– Позивам све институције да испитају порекло моје имовине. И то што пре. Али истовремено нека испитају и порекло имовине Вука Јеремића. Посебно треба да истраже како је Јеремић добио стан на Врачару у вредности од милион евра! И то, замислите, кад је био министар спољних послова у најгорој влади у историји Србије! – подвлачи Поповић.

СНП: Радуловић намештао послове жени свог пријатеља

Српска народна партија позива надлежне органе да спроведу истрагу о злоупотребама које је лидер покрета „Доста је било“ Саша Радуловић извршио 2014. године као стечајни управник предузећа БИП.

„Радуловић је ангажовао удружење ‘Пронет’ да запосленима у предузећу пружа експертске услуге из области ‘целоживотног учења’ такозваног лајф-коучинга. Ове услуге плаћене су више од 1,3 милиона динара, иако је предузеће већ било у огромним губицима. Захтевамо од Радуловића да одговори на питање: да ли је тачно да је шеф удружења ‘Пронета’ у том тренутку била супруга функционера покрета ‘Доста је било’ Александра Стевановића?“, наводи се у саопштењу СНП, и додаје да је крајње време да Радуловић кривично одговара.

Он додаје да је, осим имовине, финансијски јако спорна и Јеремићева кампања током прошлогодишњих избора за председника државе.

– Потребно је истражити и како је Јеремић финансирао кампању која је коштала пет милиона евра. Порекло моје имовине лако је утврдити јер већ 25 година радим на тржишту Русије и Европе. А нека Вук Јеремић објасни како је стекао своју имовину док је Шиптарима предавао Косово, избацујући Уједињење нације из покрајине и подносећи тужбе за које је унапред знао да ће бити у корист сепаратиста – поручује Поповић.

Шта је Јеремић пријавио
– нема плату
– нема некретнине
– аутомобил „сузуки свифт“ 2003. годиште
– има уштеђевину

*подаци Агенције за борбу против корупције

Вук Јеремић јуче се није оглашавао овим поводом, док коментар није било могуће добити ни од његових сарадника.

Истражити и проверити

Душан Слијепчевић, члан Савета за борбу против корупције, оцењује да су сви људи који се баве политиком „презаштићена врста“.

– Готово сви они мисле да, док су на власти, имају право да раде шта год хоће. Зато и јесмо у оваквој ситуацији. Суштина је да се поштују процедуре и да све треба истражити и проверити – закључује Слијепчевић.

Тужићу КРИК, а новац од пресуде даћу деци без родитељског старања

Лидер СНП Ненад Поповић најавио је јуче да ће тужити новинаре истраживачке мреже КРИК јер два дана о њему објављују лажне информације у вези са афером „Рајски папири“. Поповић је у саопштењу додао да је циљ тих лажних информација да наруше његов углед и дискредитују га као политичара и носиоца државне функције.

– Због лажи које су изнете о мени тужићу новинаре КРИК, а новац од пресуде уплатићу на рачун установа за збрињавање деце без родитељског старања – навео је Поповић, поновивши да нема ниједну офшор-компанију.

 

Извор: М. Добромировић / Информер