Издвајамо Србија

ОТВОРЕНО ПИСМО МИТРОВИЋА САШИ ЈАНКОВИЋУ: Уздржите се од глупих коментара, ви сте ипак врхунски познавалац пиштоља

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Поводом задржавања авиона српских компанија „Аир Пинк“ и „Инфинитy Авиатион“ на аеродрому Фрањо Туђман у Загребу, на Твитеру се огласио лидер ПСГ Саша Јанковић поруком да им „сада склопе неки Миг 29 као заменско возило“. Власник телевизије Пинк Жељко Митровић упутио му је отворено писмо које преносимо у целини:

Поштовани господине Јанковићу, како сам имао прилике да прочитам ваш Твит у којем, поводом заплене српских авиона компанија Аир Пинк и компаније Инфинитy авиатионс од стране хрватских власти, а без иједног ваљаног и законски исправног разлога, предлажете да се овим компанијама дају на употребу као заменска возила мигови, морам да приметим следеће:

Ваша неукост, површност као и политички дилетантизам али и покушај да будете духовити показују да ви, као осведочени незналица, чак и не знате да је Аир Пинк трећа компанија у Европи у категорији бизнис авијације, тренутно Аир Пинк поседује 10 авиона и представља једну од највећих српских извозних компанија са девизним приходом од чак 40 милиона евра и као таква значајан је чинилац смањењу спољнотрговинског дебаланса.

Овај отети авион није никаква имовина Жељка Митровића, већ имовина српске компаније која је једна од значајнијих у српској привреди. Све ово вам пишем из разлога што, ни у тренуцима кад се спроводи бахато безакоње хрватских власти над имовином српске привреде, у вама преовладава мржња, а не минимум конструктивности, што у најбољем смислу објашњава како би и по којим принципима спроводили власт, што се на сву срећу неће никада десити.

Све ово и није тако лоше јер на најбољи начин показује и доказује да се Србија више не дели на власт и опозицију, већ на нормалне и шизофрено-патолошке психопате који су остаци и талог некадашње моћне, али конструктивне опозиције. Али то и није тако лоше, јер док је тако Србија ће брзо напредовати и даље спроводити реформе.

И на крају, господине Јанковићу, ако икада будем имао проблем са поквареним пиштољем, ја ћу вам се као врхунском познаваоцу ватреног оружја обратити за помоћ, а до тада, ако ништа друго, бар се уздржите од афирмације свог незнања и приглупих, али и недуховитих коментара из области авио-саобраћаја, а посебно авиона, без ракета и другог вама добро познатог ватреног оружја.

Жељко Митровић, цивилни авијатичар

 

Извор: Пинк.рс