Србија

Убиство Јелене Марјановић био је детаљно организовани злочин у коме је учествовало више људи и зато је толико мистериозно

Фото: Јутјуб

Београдски адвокат Милосављевић, који је једно време био заступник рођака убијене певачице из породице Крсмановић, верује да ће се овим случајем једног дана бавити Тужилаштво за организовани криминал и Специјални суд

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат Небојша Милосављевић тврди да је убиство певачице Јелене Марјановић организован злочин за који је одговорна већа група људи, док некадашњи оперативац Државне безбедности Божидар Спасић сматра да „неко суштински саботира читав случај“.

Они су ове тврдње изнели гостујући јуче на ТВ Хепи, где су говорили о маратонској истрази најмистериознијег злочина који се последњих година догодио у престоници. Београдски адвокат Милосављевић, који је једно време био заступник рођака убијене певачице из породице Крсмановић, а који у истражном поступку нису успели да добију статус оштећених, верује да ће се овим случајем једног дана бавити Тужилаштво за организовани криминал и Специјални суд.

Саботажа случаја

По начину извршења, ово је наручено и организовано убиство у које је укључена већа група људи. Ако се икад буде судило убицама, то ће бити у згради Специјалног суда, јер је ово организовани криминал. Нидсам сигуран да ли породица зна или не зна о чему је заправо реч, али је чињеница да овде има много учесника и много њих зна истину – казао је Милосављевић у емисији.

Говорећи о даљем току истраге против Марјановића и налога за вештачење телефона, Божидар Спасић оцењује као најбољи показатељ колико мало доказа имају истражни органи.

– Када суд наложи вештачење телефона, то само значи да нема и не зна ништа. Овде неко суштински саботира читав случај. Да ли је могуће да неко у држави не може да буде толико јак да злочин у тој мери разводњава. На тај начин се само показује слабост полиције, коју су у истрази давно претекли новинари – казао је Божидар Спасић.

Он је напоменуо да је од почетка истраге неколико пута предлагао да се упркос свему породица Марјановић не дира.

– Само на тај начин је неко унутар породице могао да пукне. Овако чим су ухапсили Зорана, само су створили контраефекат. У овом злочину и истрази се неко прикрива.

Да подсетимо, Јелена Марјановић је убијена 2. априла, ањен леш је пронађен сутрадан на насипу у Борчи. Полиција је у септембру ухапсила њеног супруга Зорана Марјановића због сумње да је починио злочин и он се од тада налази у затвору.

 

Извор: Telegraf.rs