Издвајамо Свет

ШТА СЕ ДЕШАВА? За Трампа припремљен авион „СУДЊЕГ ДАНА“! (ВИДЕО)

Боинг Е-4Бс кошта свега 250 милиона долара, а сат времена његовог рада кошта 160.000 долара. Овај невероватни авион је дизајниран за дан када дође до “смака света” или до изненадног нуклеарног удара.

Специјално дизајнирана америчка летелица прати авион “Аир Форце 1” Доналда Трампа где год да путује, у случају избијања нукеларног удара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званично је познат као Натионал Аирборне Оператионс Центер, који дозвољава америчким председницима да издају директиве и одлучују док су на небу.

Боинг Е-4Бс кошта свега 250 милиона долара, а сат времена његовог рада кошта 160.000 долара.

Авион има широк спектар одбрамбених механизама, укључујући способност да издржи екелктромагнетне импулсе. Посада авиона користи традиционалне аналогне инструменте летења у кокпиту, јер су мање подложни сајбер нападима.

Иако овај авион није технички тајна, ова летелица је најбезбеднија да у њој буде председник у случају новог Хладног рата или нуклеарног напада.

За разлику од церемонијалног и комфорног “Аир Форце 1” авиона, главна соба је “ратна”, у којој седе на десетине војних аналитичара, стратега и помоћника за комуникацију који ће водити председника кроз прве дане нуклеарног рата.

Такође, поседује и посебну опрему као што је антена дугачка осам километара, како би председседник могао да остане у контакту са флотом нуклеарних подморница и након уништавања комуникација на земљи.

Током последње деценије Хладног рата, авион Е4Б стајао је у ваздухопловној бази Ендруз у Мериленду. Када се садашњи председник налази у земљи, летелица је увек у стању приправности у Омаху, у држави Небраска.

ВИДЕО:

 

 

Извор: webtribune.rs