Свет

БЛАМ! Асад кренуо за Путином, а војска му препречила пут

Сиријски лидер Башар ал Асад, остао је као укопан „у свом дворишту“ пред Путином, након једне ситуације коју није очекивао.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Русије, Владимир Путин, пре два дана је изненада слетео у руску војну базу и наредио руској армији да почне да се повлачи из Сирије.

Том приликом Путин се сусрео и са сиријским председником, Башаром ал Асадом, који је као и увек био веома срећан што види руског колегу.
Међутим, камере су снимиле занимљив моменат и то прилично непријатан по Асада.

Неколико тренутака након што је Путин кренуо у смотру руских војника, Асад је брже-боље кренуо за њим, али није стигао далеко. Један од руских војника одмах му је препречио пут руком, што је значило да не може даље за Путином.

Асад му је гестом дао до знања да схвата наредбу и послушно остао на месту. То не би било толико упечатљиво да се није догодило усред Сирије, земље у којој је Асад на власти од 2000. године.

Русија је кључни савезник сиријског режима, а њена војна интервенција била је пресудан фактор у преокрету грађанског рата који траје од 2011. и у коме је убијено више од 400.000 људи.

Извор: Alo.rs