Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Јанковић је каријериста, хтео је да настави протесте, убећен да ћу му дати место ПРЕМИЈЕРА!

Председник Србије Александар Вучић, гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи, изјавио је: Саша Јанковић је био убеђен да ћу под притиском који сам трпео и споља и изнутра пристати да му дам премијерску фотељу

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић, гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи, изјавио је да је Саша Јанковић био убеђен да ћу под притиском који сам трпео и споља и изнутра пристати да му дам премијерску фотељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На председничким изборима остварио сам најубедљивију победу, 30 одсто гласова више од другопласираног кандидата. А онда су плански кренули протести са циљем да се та бриљантна победа оспори… Почели су притисци и споља и изнутра, чак и од неких људи из СНС да примим те који протестују… Три месеца је требало да прође да Саша Радуловић каже да је апсолутна лаж да је на изборима било крађе. Ја сам неколико пута поновио да бих се пре убио него да је и један глас украден – рекао је Вучић и додао:

– Неки су помислили да под притиском могу да добију нешто што нису заслужили. Јанковић је био спреман да настави те протесте, мислећи да ће ме на тај начин натерати да му дам премијерску фотељу…

Вучић је истакао да са онима који лажу и измишљају нема намеру да разговара.

Према његовим речима неки људи не желе стабилну Србију.

– Ја сам поносан што је Србија суверена, самостална и стабилна земља – поручио је Вучић.

– Замислите да имате Сашу Јанковића за премијера, а Шутановца за министра полиције, какав би јавни дуг имали – истакао је председник Републике.

Једна смо од земаља која има импресиван напредак
У 2012. дуг је био 56,5 посто. Данас смо једна од земаља која има импресиван напредак, а сви се стиде да говоре о томе. У Београду се смањује дуг и у другим локалним самоуправама, Ниш, Нови Сад. Педесет места смо за три године напредовали што се тиче стопе незапослености.

– Дошао сам да представим један важан пројекат – државна станоградња, за безбедносне снаге, младе научнике и брачне парове. Први резултати ће бити за три године – прве стамбене јединице. Ми ћемо разговарати са Аном Брнабић, Јоргованком Табаковић и градоначелницима на дневном нивоу – Николић, Булатовић, Вучевић, Терзић, Мали. Око 32.000-33.000 људи нема решено стамбено питање. Немају високе плате. Плате ће бити веће, али хоћемо да осете да држава брине за њих, хоћемо да се војници и полиција дичи својим униформама на улицама. Одредићемо земљиште, нпр. изнад блокова 71 и 72, мало даље од центра значи. Ићи ћемо на тендер, па ко понуди највише – рекао је Вучић.

На тврдњу аналитичара Бошка Јакшића да врло често избегава одговоре на неугодна питања, Вучић је рекао:

– Немам проблем да одговорим на свако питање, ишао са у Скупштину више пута и побеђивао своје политичке противнике… Могуће је једино да вам се неки мој одговор није допао, али сам одговор на свако питање дао.

 

 

Извор: Информер.рс