Издвајамо Свет

СЕЛО СТАРИЈЕ ОД ПИРАМИДА! Земља је тада још увек била у ЛЕДЕНОМ ДОБУ(ВИДЕО)

На удаљеном острву Трикет у Британској Колумбији археолози су пронашли остатке праисторијског насеља чија се старост процењује на 14.000 година.

Научници су пронашли алат који је коришћен за паљење ватре, удице за риболов и копља за лов, на основу чега је закључено да је реч о најстаријем насељу до сада пронађеном у Северној Америци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овакво откриће мења нашу спознају о првом насељавању континента људима – изјавила је за ЦТВ Алиша Говро, докторанд антропологије на Универзитету Викторија, која је учествовала у истраживању овог налазишта.

Колико је насеље старо најбоље илуструје чињеница да је Земља тада још била у леденом добу. Постојање оваквог насеља показује и какви су услови владали у том делу света, јер обала острва није била стално замрзнута.

– Племенске старешине древног канадског народа Хеилтсук вековима су преносиле приче о прадавним становницима ове обале. Фаснинантно је да су оне толико дуго опстале, и да су сада потврђене од стране археолога – рекао је Вилијам Хаусти, један од припадника племена Хеилтсук.

 

 

 

 

 

Извор: експресс.хр/информер.рс