Србија

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ЈЕ ПСИХИЧКИ ЗДРАВ: Ако буде осуђен, за сурово убиство супруге Јелене, ПРЕТИ МУ 40 ГОДИНА РОБИЈЕ!

Вештак је утврдио да Зоран Марјановић не пати ни од какве душевне болести, да је реч о особи изражене интелигенције, која је свесна својих поступака. Ако буде осуђен за Јеленино убиство, Зоран неће моћи да се „вади“ на лудило

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић (39), осумњичен да је убио супругу Јелену (33) 2. априла на насипу у Борчи, потпуно је психички здрав и урачунљив! То су коначни резултати неуропсихијатријског вештачења, које је урадио доктор Бранко Мандић из болнице Окружног затвора у Београду.

То значи и да Зоран неће моћи да се „вади“ на неко лудило уколико буде осуђен за убиство супруге, па му прети чак 40 година робије!

Миран и сталожен

Како незванично сазнајемо, доктор Мандић је после вишечасовних разговора са Марјановићем дошао до закључка да се ради о особи која не пати ни од каквих психичких проблема или душевне болести, која је у потпуности свесна свега што се десило. Проценио је, такође, и да је Зоран интелигентан и урачунљив, способан за евентуално суђење.

– Вештак је детаљно разговарао са осумњиченим о његовом детињству, односима у породици и посебно о односу са покојном супругом. Марјановић је, по ко зна који пут, говорио да је са Јеленом био веома близак и да ју је много волео. Да су се, као и сви парови, с времена на време свађали, али да никада није помислио да је убије – открива наш саговорник упознат са случајем.

Према његовим речима, вештак је своје мишљење изнео на основу Марјановићевих реакција, покрета и мимике док је одговарао на постављена питања, нарочито она која се односе на сам злочин и његова сазнања о томе:

– С обзиром на његов сталожен тон и начин на који је причао, несумњиво је да се ради о човеку изражене интелигенције код кога није констатована никаква душевна болест, поремећеност или заостали развој. Сасвим је способан да схвати значај свог дела и управља својим поступцима. Неуропсихијатријски налаз није доказ да ли је крив или не, већ само да ли је Марјановић свестан реалности.

Ово вештачење је већ достављено Вишем тужилаштву у Београду, које је од 15. септембра прошле године покренуло истрагу против Марјановића.

Тужилаштво се није огласило о томе да ли ће прихватити до сада једини предлог одбране да се као сведок саслуша Милица Марјановић, супруга Зорановог брата Милоша. Сви сведоци тужилаштва су саслушани још у октобру и новембру, па је очекивано да се ускоро донесе одлука о евентуалном подизању оптужнице. Крајњи рок за то истиче 15. марта.

Чува се капитални доказ?

Док Марјановићеви браниоци тврде да тужилаштво до сада није извело ниједан доказ којим се потврђује његова кривица, није немогуће да до краја истраге ипак „исплива“ неки капитални доказ, неопходан за оптужбу. Према незваничним сазнањима, за сада Зорана терети блато са панталона, за које је утврђено да је истог порекла као и блато на месту убиства, као и Зоранов ДНК траг нађен на блату на Јелениној глави.

Ниједан сведок који је саслушан није имао непосредна сазнања о самом злочину.

Најинтересантније од свега је да до данас није пронађено ни оруђе којим је Јелена усмрћена са девет удараца по глави. Према налогу за спровођење истраге, овај мистериозни злочин, о ком већ 21 месец прича цела Србија, десио се 2. априла 2016. године, између 16.49 и 17.30 сати, док је Јелена џогирала насипом у Борчи. Званичном истрагом је утврђено да је певачица „Гранда“ прве ударце задобила поред оближњег канала, у који је потом бачена и докрајчена.

 

Извор: Informer.rs