Издвајамо Свет

СОРОШ СОТОНА ОДЛЕПИО: Русија је мафијашка држава Владимира Путина а уз Трампа и Кима следи СМАК СВЕТА!

Тешке речи мултимилијардера у Давосу и то пред представницима компанија које оптужује за монополизам

Амерички мултимилијардер мађарског порекла Џорџ Сорош напао је у четвртак у Давосу, у оквиру Светског економског форума лидере света, али и интернета и друштвених мрежа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сорош је у Давосу заправо само наставио прошлогодишњи говор када такође није штедео неке политичаре, попут Доналда Трампа и Ким Џонг Уна.

Уз Трампа и Кима следи нам смак света

– Трамп и Ким нас воде у провалију, у нуклеарни рат. Изазивају опстанак читаве људске врсте. Америка мора да сагледа реалност а то је да је Северна Кореја постала нуклеарна сила. Не постоји војна акција која може да спречи оно што се већ догодило. Једина разумна стратегија јесте прихватити реалност и преговарати са Северном Корејом као нуклеарном силом – истакао је Сорош (87) у разговору за Блумберг.

Он је додао да је претња нуклеарним ратом и катастрофом „реална ствар“ и да свет не сме да је игнорише. Потом је поткачио америчког председника, Белу кућу али и руског председника Владимира Путина за кога је рекао да је „диктатор“.

– Трампова администрација је опасност по цео свет. Али верујем да је кратког даха. Трампова владавина окончаће се 2020. године, можда и раније. Очекујем успон Демократа. Русија је у међувремену постала мафијашка држава Владимира Путина – истакао је Сорош.

Фејсбуку и Гуглу су одбројани дани

Неке је можда изненадио, неке и не, али мултимилијардер није пропустио прилику да жестоко искритикује свет интернета, друштвене мреже, Фејсбук и Гугл.

– Гугл и Фејсбук су константно све моћнији монополисти који би могли да буду у искушењу да се повежу са ауторитарним режимима ради стварања тоталитарне мреже коју не би смислили ни Џорџ Орвел или Олдос Хаксли у својим романима „1984“ и „Врли нови свет. Давос је добро место за објаву да су њихови дани одбројани. Фејсбук ће остати без запослених и квалитетних људи за мање од три године – рекао је Сорош пред многобројним представницима Гугла и Фејсбука.

Он је на синоћ на вечери упозорио да су платформе за друштвене медије „препреке за иновацију“ и изразио забринутост због њихове моћи да обликују пажњу људи.

Сорош није поштедео ни биткоин.

– То није валута. Њен чест раст је „типичан балон од сапунице“. Не верујем у „стрмоглави пад“ биткоина, пре у постепени – поручио је он.

ЕУ на стакленим ногама, Британци да прецртају Брегзит

Мултимилијардер се на крају осврнуо на будућност Европске уније.

– Национализам је у сталном порасту, нарочито унутар Европске уније. Она мора да се радикално модификује како би добила подршку народа. Европска унија не сме да се држи граница само унутар евра. Такође, волео бих да видим Велику Британију унутар ових граница, да одустане од Брегзита – нагласио је он.

 

 

Извор: Телеграф.рс