Издвајамо Регион

ХРВАТИ ПОБЕСНЕЛИ: CNN избрисао Хрватску са листе топ дестинација, а ево где је Србија! (ВИДЕО)

ЗАГРЕБ – Првог дана 2018. године ЦНН је препоручио топ-туристичке дестинације за годину која је пред нама. Предложили су 18 градова и држава које би свакако требало посетити. Међу њима су многи до сад познати, али и непознати градови и државе, али на том списку нигде нема Хрватске, али се Србија нашла на 4. месту најпожељнијих дестинација.

ЦНН је написао: „Земаље које су некад чиниле Југославију последњих година постале део најчешћих европских дестинација, посебно јадранска обала Хрватске и Црне Горе. Србија је некако заостајала. Није дуго. Туристи почињу да долазити у овај неоткривени кутак регије привучени дивним призорима, богатом историјом, невероватном вредношћу новца и пуно сира. Београд је већ познат као град забаве и провода.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз границу са Босном и Косовом, национални паркови Копаоник и Златибор нуде зимске спортове и бег лети у епске планинске крајолике. Национални парк Тара има кањоне које окружују брежуљци прекривени шумом.

У дубоком југу Србије, Ђавоља Варош нуди луди геолошки спектакл чудних стеновитих врхова. Док Србија нема своју обалу, моћни Дунав још увек мами пливаче у на „ривијеру“. На крају, аутор препоручује: Једно од најзагонетнијих светских спектакуларних железничких путовања, пруга која повезује Београд с Баром у Црној Гори, поновно је отворена за саобраћај 2017. Нема бољег начина за долазак.“

И тако, мало по мало, Хрватска са својом обалом, може убрзо да остане земља која само привлачи купаче и младе у три-четири летња месеца. Загреб се може хвалити са својим Адвентом, али руку на срце – то је више него мизерна понуда која туристима не даје разлог да се опет врате.

Град је у летним месецима потпуно мртав, а туристима који у Загребу проведу неколико дана у августу, не нуди се ама баш никакав ноћни живот, пише хрватски портал Еxпресс.хр. Није ни чудо што га је млађа инострана блогерска популација већ прозвала најдосаднијим градом на свету.

Плитвичким језерима озбиљно прети скидање са листе УНЕСЦО-ве баштине. Еxпресс подсећа да су их први пут упозорили на то још 2016. јер у трци за зарадом нису ограничили број туриста који може да уђе у једном дану у Национални парк. Пре две недеље пукла је још једна невиђена брука – кристално зелена вода Плитвичких језера је опасна за људско здравље јер је препуна фекалија.

 

 

Извор: Курир.рс / Express.hr