Издвајамо Србија

БРУКА! Жене у црном на ВЕЛИКИ ПЕТАК одржале антисрпски скуп у Београду! Симо Спасић их назвао „РАТНИМ И ПОСЛЕРАТНИМ ПРОФИТЕРКАМА!“

У центру Београда данас је одржан скуп Жена у црном које су обележиле 26 година од почетка сукоба у Босни и Херцеговини. На истом месту…

У центру Београда данас је одржан скуп Жена у црном које су обележиле 26 година од почетка сукоба у Босни и Херцеговини. На истом месту био и Симо Спасић који је указао на злочине над Србима у Сребреници.

Истовремено кад и НВО Жене у црном, на истом месту, у Кнез Михаиловој улици, председник Удружења породица несталих и киднапованих Симо Спасић указао је на злочине над Србима у околини Сребренице 1992. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приметан је био већи број полицајаца и док су Жене у црном држале транспаренте са именима више места у БиХ, Спасић је мегафоном слао  поруке јавности, али и активисткињама те НВО.

Сташа Зајевић из организације Жене у црном рекла је да је пре 26 година почела најдужа опсада једног града после Другог светског рата, да је Војска Републике Српске починила “фаштистичке” злочине, да иступање попут данашњег Спасићевог представља понижавање жртава, а да држава подршком председнику РС МИлораду Додику “дестабилизује Босну”.

Спасић је Жене у црном претходно назвао “ратним и послератним профитеркама”, додао да им је црна боја коју носе “само гардероба”, јер њима, како је рекао, нико нигде није погинуо, али и да би требало да их буде срамота да на Велики петак држе такве скупове.

 

Извор: mondo.rs/Агенције