Издвајамо Регион

ТОМПСОН ОДАО „КОЦКАСТЕ“: Модрић и Далић су ме звали – ТРАЖИЛИ СУ ДА ПЕВАМ СВЕ, ПА И ЧАВОГЛАВЕ!

Фото: Јутјуб

Усташки певач Марко Перковић Томпсон, познат по песмама у којима велича клање Срба, открио је како се нашао у аутобусу са хрватским фудбалерима и ко га је звао да пева на дочеку „коцкастих“ у Загребу

Упитан ко га је позвао да буде у аутобусу с репрезентацијом, рекао је да су га звали тренер Златко Далић и репрезентативац Лука Модрић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Они су ми рекли да је жеља свих играча да путујем с њима до Трга. Ја сам их питао да ли су сигурни – додао је он.

Упитан је ли било тренутка у ком је помислио да је можда боље да он није тамо, поновио је да је питао играче јесу ли сигурни да желе да иде с њима.

– Рекли су: Молим те, дођи. Знам да има неких прича, зашто да, зашто не. Али њих нико не би могао да одбије. Није време за негативност – рекао је Томпсон.

Новинарка му је тада рекла да је, благо речено, било доста негативних критика, па га је питала како то коментарише, посебно коментар у ком је он назван „фашистичким смећем“, а Томпсон је одговорио да то више говори о људима који тако говоре.

Упитан јесу ли играчи тражили „Чавоглаве“, песму која је неслужбено важила за химну хрватских војних снага за време рата у Хрватској, и да ли је он сам хтео да је отпева, Томпсон је рекао да би било пуно више песама да је за то било простора.

– Они су мени напоменули све моје песме. Вида је певао једну моју стару песму док је улазио на бину, да је било још простора, било би више песама – рекао је, а када га је новинарка упитала још једном би ли певао „Чавоглаве“ да је био други план, одговорио је да би певао све што би они тражили.

 

 

Извор: Informer.rs/Index.hr