Издвајамо Регион

ДРМА СЕ БАЛКАН! МИРОСЛАВ ИЛИЋ оптужен да је певао пред УСТАШКОМ ЗАСТАВОМ, након његовог одговора настао ХАОС

Фото: Фејсбук принтскрин vecernji.hr

У јеку скандала око забране Бајагиног концерта у Карловцу, Мирослав Илић нашао се на мети критика због концерта који је пре неколико дана одржао у загребачкој Светој Клари. Реч је о приватној фешти у овиру хрватског славља Клариње, а Илић је превао испред заставе да грбом која има прво бело поље на шаховници, а то је обележје званичног грба усташке државе НДХ.

Наступ који је Мирослав Илић одржао испред те заставе изазвао је лавину коментара. У Србији се, на твитеру, питају „да ли је следећи наступ Томсона у Гучи“, те да је требало да обрати пажњу на заставу, а његов концерт у хрвтаској није прошао без побуне локалних ХДЗ-оваца и ХЧЦП-оваца који су позвали на бојкот прославе. Тако је, због истог концерта, с једне стране оптужен за усташтво, а са друге за четништво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Извршни одбор Темељног органка ХДЗ-а Света Клара шокиран је, згрожен и огорченчињеницом да управа спортског центра „Полет“ организује концерт србијанског певача Мирослава Илића – наводе из ХДЗ-а, оптужујући га за величање четничког покрета.

Мирослав Илић одбацује све оптужбе и каже да је наступио тамо где су га звали, те да се не разуме у обележја, нити га то интересује.

– Не разумем се ни у заставе ни у грбове. Нисам читао чланке у хрватским медијима, то је општа какофонија, ту пише како се коме шта свиди, ја боље да се не мешам – рекао је Мирослав Илић за „Блиц“.

Мирослав Илић је истакао да га једино занима да пева, те се не обазире на провокације овог типа. Иако се у појединим хрватским медијима пронела вест да је на концерту било свега сто људи, Мирослав Илић истиче да је све прошло у најбољем реду, те да ће се оваквом позиву одазвати сваки пут.

– Никакав проблем се није десио, најнормалније сам отишао, отпевао, вратио се и сад чујем нешто око тога праве. Нити знам ко, нити знам зашто. Био сам и певао, ако ме опет буду звали опет ћу да идем да певам, где год да буду звали – каже за „Блиц“ Мирослав Илић.

 

Извор: Блиц