Издвајамо Регион

МИЛОГОРЦИ ПРАВЕ ПАКАО ОД ЖИВОТА СРПКИЊИ: Сару сада лажно оптужују да је претукла полицајца од 110кг и 2 метра!

Фото: Фејсбук принтскрин

Поједини црногорски медији, позивајући се на неименоване изворе, објавили су да је Сара Видак, недужно оптужена за наводни напад на судију из Котора, Јелену Станишић, поред судије у Суду за прекршаје напала и полицајца.

Сарин адвокат Срђан Љешковић то негира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У изјави коју је полицајац Здравко Шубарић дао пред Основним државним тужилаштвом у Котору, а чијем давању је присуствовао и мој колега, адвокат Ранко Шћекић, полицајац Шубарић није навео да је био ударен нити увређен од стране Саре Видак – каже он.

– Ниједан сведок који је испитан у овом поступку није то изјавио, јер да јесте, у оптужном предлогу теретила би се и за напад на полицајца – каже за Курир адвокат Срђан Љешковић и додаје да они апсолутно тврде да Сара није напала никога.

– Испада да је дете од 40 килограма, висине 160 центиметара, за неколико секунди успело да огребе судију, уврне јој руку, а онда савлада и полицајца, који је висок два метра, тежак око 110 килограма и има око метар и по ширину рамена – каже Сарин адвокат.

Но, ово није једина лаж која ових дана у случају недужно заточене Саре Видак излази на видело. Курир је дошао у посед документа који доказује да судија Јелена Станишић није говорила истину на саслушању, иако је по закону била дужна да то учини.

Наиме, њена заступница, адвокатица Дијана Кнежевић у име судије Станишић коментарисала је тврдњу одбране Саре Видак да се девојка судији обратила како би је замолила да исправи грешку у записнику о прекршајном поступку, у ком је њен вереник кажњен са 90 евра. Адвокатица је рекла да се „износе неистините тврдње да је судија Станишић направила грешку у решењу о кажњавању окривљеног Стевана Прпе уношењем погрешног броја регистарских ознака“.

Међутим, документ у који је Курир имао увид доказује да је у записник заиста унет погрешан регистарски број, како Сара тврди од првог дана. Наиме, у захтеву за покретање прекршајног поступка, на ком је печат Суда за прекршаје и време 11.50 сати, уписан је регистарски број БГ 267-НГ, док је регистрација у саобраћајној дозволи БГ 262-НГ, што потврђује да је девојка говорила истину.

Курир је раније указао и на друге лажи којима је монтиран поступак против студенткиње која је у Црну Гору дошла ради рехабилитације и одмора. Она је ухапшена на основу лажне пријаве судије Станишић, која је девојку оптужила да јој је нанела повреде десне руке, а на фотографијама снимљеним дан после наводног напада види се да судија нема повреде. Осим тога, судија је навела да се инцидент догодио у њеном кабинету, иако је потврђено да се догађај одиграо у ходнику испред. Њена заступница у саопштењу је навела и да Сарина мајка и њен вереник нису сведочили јер су напустили Црну Гору, а истина је да се Оливера Видак писмено обратила црногорском правосуђу, у ком га је обавестила да ће накратко отпутовати у Србију како би позајмила новац за јемство и донела Сарину личну карту.

Подсетимо, државни органи Црне Горе муњевито су после инцидента у суду у Котору јавно осудили Сару Видак и, кршећи претпоставку невиности и друга права ове девојке, болесну је послали у затвор у Спужу. После свега, поставља се питање да ли у Црној Гори постоји независни судија који ће након оваквих изјава Судског савета, министра правде и председнице Врховног суда, након сагледавања свих чињеница и доказа, смети да донесе ослобађајућу пресуду за њу.

ЧЕКА ЈЕ МОНТИРАН ПРОЦЕС

Сару Видак у Црној Гори чека монтиран процес јер су министар правде Црне Горе Зоран Пажин и Судски савет и председница Врховног суда Црне Горе јавно кршили претпоставку невиности и вршили притисак на суд да је притворе и осуде.

– Свесни су какву су грешку направили министар правде и остале државне институције. На правди бога су невину девојку послали у затвор, па је логично очекивати да Сари предстоји монтиран судски процес, у коме она мора да буде осуђена! Сара ће бити осуђена само да би се институције покриле и скинуле одговорност – тврди наш извор из Црне Горе.

Изјава црногорског министра правде, којом је директно прекршио претпоставку невиности осумњичене Саре Видак, може се посматрати и као очигледан притисак на суд и тужилаштво. Сваки говор којим се крши претпоставка невиности, која је загарантована Уставом крше се и људска права сваког окривљеног, у овом случају осумњичене Београђанке.

 

Извор: Курир