Издвајамо Србија

ВУЧИЋ БЕСАН ОПЛЕО: Хоћете да јуришате на Качаник, а тешко вам је да три месеца намештате кревет и пакујете пиџаму?

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је одједном кренула организовања кампања у јавности.

– Исти они који организују малолетничке кампове, онда видите како део медија све то брани, па каже да има и у Америци и Аустралији. Има наравно, али уз лиценцу државе. На све то, свакодневне критике: хоће да издају Косово, хоће да дају… Јел су они дали пресуду Албанцима Међунардоног суда или ја, или су они лил ја изместили причу из Уједнињених нација – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је казао, њему је савест потпуно мирна.

– Ја знам стање у војсци, и како да вам кажем да 2021. или 2022. године ми више нећемо имати пилота. Имамо проблем са тим ко ће да нам вози тенкове у будућности – осврнуо се Вучић на критике увођења војног рока.

Шта сад, како је рекао, значи то: хоћете да јуришате на Качаник, а тешко вам је да три месеца намештате кревет и пакујете пиџаму?

Како је казао, цифра од 700 милиона евра за увођење војног рока није тачна.

– Ко је то дао, јел Ђорђевић (Зоран)? Какав геније. Ако био било три месеца било би око 90 милиона, а ако би било шест одна око 120 милиона, али све ћемо то тек да видимо. Анализа ће се радити шест-седам месеци – навео је Вучић.

Како је казао, не може да чита „глупости Саше Јанковића“, већ дивне историјске књиге које сакупља.

– Не могу да читам глупости Јанковића, који ће да иде поново у Беч да се грчи – рекао је председник Србије.

Он се осврнуо и на лидера Народне странке Вула Јеремића, рекавши да треба да каже за шта му је страна амбасада платила 200.000 евра.

Вучић: Брнабић је за разлику од Вука Јеремића модерна и образована

Он се осврнуо и на окршај између премијерке Ане Брнабић и Вука Јеремића и рекао да је бесмислено поредити их јер је она, за разлику од њега једна модерна, образована жена. Говорећи о њиховом дуелу на друштвеној мрежи Твитер, Вучић каже да је то њена ствар, да је она модерна жена и користи мрежу, на шта он нема шта да дода.

 

 

Извор: Л. Гедошевић/Блиц