Православље

МОЛИТВА СВЕТОМ АЛЕКСАНДРУ НЕВСКОМ: За здравље и срећу ближњих, ОВИМ РЕЧИМА се данас помолите великом ЧУДОТВОРЦУ

Молитва светом правоверном кнезу АЛЕКСАНДРУ НЕВСКОМ

Брзи помоћниче свих који ти усрдно притичу и наш топли пред Богом заступниче, свети правоверни велики кнеже Александре!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Погледај милостиво на нас недостојне који смо безакоњима својим себе непотребнима учинили, а сада кивоту твоме притичемо и из дубине срца вапијемо: ти си у животу своме заштитник и ревнитељ православне вере био, па својим топлим молитвама Богу и нас непоколебиво у њој утврди.

Велико служење на тебе положено брижљиво си извршио, па и нас поучи да уз твоју помоћ пребивамо у ономе на шта смо призвани.

Ти си одагнао од граница руских пукове отпадника које си победио, па порази и видљиве и невидљиве непријатеље који се против нас наоружавају.

Ти си, напустивши трулежну круну царства земаљског, изабрао безметежно живљење и сада, праведно круном нетрулежном овенчан на небесима царујеш, па и нама, који те смирено молимо, испроси живљење смирено и непомућено, и твојим заступништвом устроји нам непоколебиво напредовање ка Царству Небеском.

Предстојећи са свима Светима Престолу Божијем, моли се за све православне хришћане, да их Господ Бог благодаћу Својом сачува у миру, здрављу, дуговечности и сваком благостању, да бисмо увек величали и благосиљали Бога У Тројици Светој слављенога, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова.

Амин.

Извор: Србија јавља