Издвајамо Србија

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ ЗАХТЕВА: Вучићу одговори, да ли са Блером предајеш Косово?

Савез за Србију позвао је председника Србије Александра Вучића да лично и недвосмислено грађанима одговори да ли је истина да бивши британски премијер Тони Блер, уз његову сагласност, разговара са највишим светским званичницима о размени територија, односно “разграничењу”, после чега би Косово могло да постане пуноправни члан УН.

У саопштењу СЗС тражи и да, “уместо увредљивих и неоснованих изјава анонимног члана ГО СНС-а Петра Петковића на рачун Вука Јеремића”, Вучић одговори и на питање да ли се то са Блером договорио у првој недељи јула, приликом Блерове посете Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли је Тони Блер прошле недеље о томе разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел, као и да ли је предвиђено да на ту тему следеће недеље има састанак са високим америчким званичницима, пита СЗС.

Ако Блер није плаћен из буџета Србије, ко га онда тачно плаћа за те услуге, и шта је онај који то чини добио заузврат од Вучићевог режима?

Савез за Србију констатује да, уколико Александар Вучић настави да избегава одговоре на ова питања, намеће се закључак да је ово истина, што, како оцењује, “представља велику срамоту и понижење за грађане Србије, имајући у виду Блерову улогу у НАТО бомбардовању наше земље 1999. године”.

 

Извор: Фонет