Свет

ШОК! ТРАМП тражио од Матиса да Асад буде убијен!

Фото: Јутјуб

Америчка ударна атомска подморница класе „Лос-Анђелес“, наоружана крстарећим ракетама „Томахавк“ прошла је Гибралтар и упутила се према Сирији. У акваторијиуму Средоземног мора то је већ трећа подморница САД

У источном Медитерану већ су амерички ракетни разарачи „Карни“ и „Рос“, који такође носе „томахавке“, а према Сирији плови и разарач „Винстон Черчил“. И он носи дириговане ракете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Сједињеним Државама се, иначе, појавила књига познатог новинара Боба Вудворда под насловом „Страх – Трамп у Белој кући“ у којој се тврди да је председник САД већ наређивао да се „уништи Башар Асад“.

Тако Вашингтон Пост из те књиге објављује и овај извод: „Након што је сиријски лидер у априлу 2017-те приредио хемијски напад на цивиле, Трамп је телефонирао (шефу Пентагона) Матису и пренео му да жели да „диктатор буде убијен“.

Наводно је тада Матису рекао: „Хајде да га убијемо! Хајде! Хајде да побијемо већину њих“.

Вудворд у књизи тврди да је Матис том приликом обећао Трампу да ће се постарати да буде тако, али је наводно свом помоћнику одмах рекао да нема намеру да убија Асада.

– Ништа такво нећемо учинити. Деловаћемо уравнотежено – рекао је Матис.

На крају су Американци извели свој познати ракетни удар кокоји у Сирији није променио ништа.

Разарачи „Портер“ и „Рос“ ракетирали су сиријску авио-базу „Шајрат“. Испалили су 59 ракета „Томахавк“, али су до базе стигле само 23.

Погледајте и чиме располаже Сиријска противваздушна одбрана и чиме су приликом последњег напада САД, Британије и Француске, девастирали испаљене пројектиле!

Извор: Fakti.org