Издвајамо Србија

БУРА СЕ НАСТАВЉА: Огласила се мајка болесне девојчице након скандала у Крагујевцу а јавио се и очевидац (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

„Докторка Нада је љута јер смо је пре скоро годину дана променили“

Фото: Фејсбук принтскрин

Права бура на друштвеним мрежама подигла се јуче, након што је Виолета Цветковић, мајка болесног детета поставила на Фејсбуку видео снимак из Дома здравља у Крагујевцу. У видеу се може чути како педијатри неће да јој прегледају ћерку која има високу температуру. Убрзо су се огласили и из Дома здравља те у саопштењу објаснили целу ситуацију. Пошто су се тада мишљења о овом случају међу читаоцима поделила, Виолета се поново огласила и на Фејсбуку написала своје мишљење након свега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“ Ред је да се још једном огласим поводом овог данашњег догађаја који је преплавио друштвене мреже, што морам признати нисам очекивала у милионском броју прегледа. Али ако и требало је тако. Е сада, као мајка да Вас питам све, да ли верујете у демант Дома здравља и њихове изјаве??

Прво желим јавно демантовати објаву директора Дома здравља који је рекао да сам као мајка требала да се изјасним код ког ћу лекара. Па господине приликом предаје здравствене књижице ако није изабран лекар ту, сестре питају код кога ћете.. Имала сам наравно то питање од медицинске сестре која се налазила на шалтеру и рекла, ако може код др Наде Илић. Рекла ми је ок, сачекајте испред ординације бр три што сам и урадила чекала најнормалније са осталим мајкама које су биле са мном.

Затим пар минута након тога сестра прозива моје дете и ако је већ однела картон у ординацију и каже: „Госпођо др Илић не може да Вас прими тачније, не жели јер сте од ње прешли код доктора Вукаловић“ . Згранута питам и..?? Каже неће да вас прими. У реду, кажем, дајте ми написмено да не жели да прегледа дете.

Каже „Прегледаће је доктор Бобан“. Од тог доктора на гласу имамо лоше искуство од пре пар месеци када је после његовог прегледа и извештаја да је дете здраво пар сати након завршило на одељењу. Вођена лошим искуством од њега, а имамо већ право да бирамо изабраног лекара који је ту, а који није хтео да прегледа дете, ја сам ушла у ординацију и обратила се докторки. Питала је зашто одбија да прегледа дете и тражила да ме одведе код начелница која је дефинитивно још гори нечовек од ње. Снимак настао у ординацији потврђује све да дете није прегледано, а на питање зашто каже таква је процедура. На снимку се види да да начелница покушава да ми отме телефон док докторка сурфује нетом ни мало потресена.

Е па тужите ме за снимање у ординацији, као и што сте навели да је дете прегледано. Постоје органи који ће то утврдити и тераћемо се. Волела бих да, с обзиром да сви једни друге сад штите тамо и покривају, ми само на очи изађе главна сестра докторке Наде Илић и погледа ме и каже у лице да дете није примљено из сујете, јер докторка је љута јер смо је пре скоро годину дана променили. Велики поздрав свим медијима који су ме контактирали узели изјаву а затим објавили другачију причу. Дете је јутрос одведено у дечији диспанзер пре почетка паузе која је од пола десет. Пишите сви шта хоћете погледајте снимак ако ћете реално све је евидентно и јасно “ написала је мајка детета, Виолета Цветковић.

У међувремену, редакцији Телеграфа јавио се један читалац који каже да је очевидац целог догађаја. Његову изјаву преносимо у целости:

– Јуче, док сам чекао преглед свог детета, присуствовао сам овом немилом догађају. Мајка лаже да јој није прегледано дете. Био сам присутан кад је изашла из ординације др Бобана, након тога се упутила ка др Нади, након чега је почела да урла на жену. Чувши то, др Јасмина је ушла и покушала да смири пацијенткињу, која јој на то гласно одговара: „Сад ћу да вас избацим на мреже“ и ту креће онај снимак! – изјавио је Крагујевчанин.

И, поново вас питамо – у коју верзију ви верујете?

 

Извор: М. Антонијевић/ [email protected]