Издвајамо Србија

ДИРЕКТОР КБЦ ПРОГОВОРИО О СТАЊУ ДАРКА ЛАЗИЋА: Он је и даље у јако тешком стању, ЖИВОТНО ЈЕ УГРОЖЕН!

Фото: Јутјуб

Певач Дарко Лазић, јуче је имао тешку саобраћајну несрећу у Брестачу код Пећинаца, кад је његов аутомобил слетео са пута и преврнуо се на кров

Док многи извори његово стање оцењују и као коначно стабилно, директор КБЦ Земун Драгош Стојановић из прве руке открива најсвежије информације:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Он је и даље у јако тешком стању, животно је угрожен. Има политрауму с мултиорганским повредама. Свака од тих повреда је тешка – каже Стојановић, уз напомену да је у овој ситуацији сумануто причати о „стабилном“ стању.

На питање да нам објасни шта тачно „политраума“ подразумева, он каже:

– Он није био везан, тумбао се колима, па је цело тело преживело трауму. Е сад, ем што постоји траума, ем што је направио контузије и преломе, сад очекујемо реакције организма које почињу да се јављају на свим нивоима. То је сад битка с реакцијом целог тела. Он је ту на интензивној нези, на машини за дисање, пратимо његово стање из минута у минут и на основу тога ћемо видети шта и како даље. Док не добијемо одговор његовог организма, не можемо давати никакве друге прогнозе, нити планирати било шта – објашњава Стојановић, а на питање да ли то онда значи да се и операције које се помињу, одлажу до даљњег, он каже:

– Операције чега? Немојте ме молим вас питати нешто што не знам, што је непредвидиво. Људи коментаришу свашта, а не знају медицину, баве се предвиђањима и изводе некакве закључке. Такве ствари не знамо чак ни ми. То све зависи од његовог организма и од тога да ли ће у међувремену да одреагује, како ће да одреагује и шта ће се десити. Не можемо причати ни о чему док то прво не будемо видели. Не бих се бавио прогнозама, јер је то у оваквој ситуацији немогуће. Сад се очекује реакција организма на ту широку трауму и тек ћемо тада знати шта и како. Да ја могу да предвидим тако нешто, добио бих Нобелову награду. Оно што је битно је да реагујемо у сваком тренутку. Направио сам конзилијум за њега, пазимо га, пратимо га са свих аспеката, па ћемо видети – завршава Стојановић.

Фолк певач Дарко Лазић, који је доживео тешку саобраћајну несрећу када је рано његов аутомобил слетео са пута у близини његове породичне куће у Брестачу, у тренутку незгоде имао 1,39 промила алкохола у крви, што се третира као тешко пијанство.

 

Извор: Информер/Курир