Издвајамо Србија

„НЕК ЗНАЈУ СРБИ СА КОСОВА…“ Снажна порука из Русије ОДЗВАЊА СРБИЈОМ

Косачов је истакао да српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије

Фото: Јутјуб

Русија ће подржати свако решење по питању Косова које подржава српски народ, а које је у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је оцењено је на састанку који су одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и председник Одбора за спољну политику у Савету Федерације Русије, Константин Косачов.

Поповић је изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци ове земље у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Фото: Јутјуб

– Захвални смо Русији на поштовању међународног права и ставу да ће подржати само оно решење за Косово које је у оквиру Устава Републике Србије и Резолуције 1244 – рекао је Поповић и додао да „једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце на Косову“, саопштено је из ресорног министарства.

Косачов је истакао да српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије.

– Поручујем Србима на Косову да је Русија уз српски народ и Србију – истакао је Косачов и додао да ће Русија остати доследна у поштовању међународног права и Резолуције 1244 које Косово препознаје као интегрални и неотуђиви део Србије.

Поповић и Косачов су разговарали о начинима како да се обезбеди већа економска помоћ за српску заједницу на Косову, оценивши да је економска перспектива кључна за останак и повратак Срба на Косово, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Тањуг