Регион

ТЕШКА БРУКА СЛОВЕНАЧКЕ ВОЈСКЕ: Док су војници спавали у хотелу, из камиона на паркингу УКРАЛИ ИМ ТОВАР МУНИЦИЈЕ!

Словеначка војска доживела је велику срамоту након што је њиховим припадницима украдена велика количина муниције из камиона ког су војници оставили на – паркингу

Све је кренуло наопако након што су војници добили задатак да камион пун муниције пребаце до аеродрома у Лајпцигу. Одатле је опрема требала да буде пребачена у Мали где се налазе припадници словеначке војске. Војници су из Љубљане кренули у уторак 2. октобра и у Лајпциг су стигли послеподне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Nemški partizani vračajo udarec po več kot pol stoletja…#reverseNOB

Posted by Aleš Ernecl on Wednesday, October 3, 2018

Лет за Мали био је на распореду следећег дана па су војници одлучили да преспавају у хотелу крај аеродрома. Испред хотела су паркирали камион и повремено су га обилазили како би се уверили да је све у реду.

– Током обиласка око 3.10 сати један војник је открио да је церада пререзана и да недостаје 2000 комада муниције – казао је Симон Корез, представник за медије словеначке војске, пише портал Журнал 24.

Истрага ће утврдити ко је одредио да се спава у хотелу, војници, или је таква била наредба, но сигурно је да је овај терет требао да буде негде на сигурном. Нестало је 1000 комада муниције калибра 5.56 милиметара и 1000 зрна од девет милиметара.

– Овај је догађај за Словеначку војску недопустив. У Главном штабу Словеначке војске смо огорчени јер се тако нешто професионалној војсци као што је словеначка не сме догодити. Покренули смо детаљну истрагу, два војника и њихов надређени су суспендовани, рекао је новинарима ПР војске Симон Корез.

Овај случај узбунио је и немачке власти пошто је украдена роба веома тражена на црном тржишту.

 

Извор: Informer/Večernji list