Издвајамо Свет

БРИТАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Државе повлаче признања Косова! Приштина ПАНИЧНО реаговала ИДИОТСКОМ изјавом! (ФОТО)

Самозвани „амбасадор“ Велике Британије у Приштини Руаири О’Конел изјавио је данас да су неке земље повукле признање лажне државе Косово, али је његове тврдње као нетачне одбацило тзв. „Министарство иностраних послова Косова“

– Нажалост, неке су земље повукле признања Косова. Не мислимо да има неког разлога за то. Косово испуњава све критеријуме да буде независна држава. Ми смо признали Косово као независну и суверену државу – навео је британски амбасадор на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реаговао је потом шеф кабинета самозваног министра спољних послова Косова Јетљир Буберај који је тврдње Британца одбацио као нетачне.

– Ми смо у контакту са Америчким државним секретаром са којим имамо сталне контакте, такође и са међународним партнерима, то апсолутно није тачно – казао је Буберај.

Mirë me dal pak nga Prishtina. Dobro da izadjem iz Prištini.

Geplaatst door Ruairí O'Connell op Woensdag 9 augustus 2017

Он је додао да „у случају да нека земља повуче признање „Косова“, његово „спољних“ послова у Приштини о томе одмах добија обавештење“.

Последњих месеци је десет држава повукло признање лажне државе Косово, медју њима су Либерија, Бурунди, Гвинеја Бисао, Сао Томе и Принципе, Суринам, Унија Комора, Гана, Гамбија, Доминика и Гренада.,

 

Извор: srbijadanas.com/Телеграф