Издвајамо Свет

МАКРОН РАЗОЧАРАО АЛБАНЦЕ: ДОЛАЗИ У БЕОГРАД, НЕЋЕ У ПРИШТИНУ! Србија, ПОСЛЕ СКАНДАЛА У ПАРИЗУ, приоритет за шефа Француске!

Фото: Јутјуб

Француски лист „Опинион“ пише да се председник те земље Емануел Макрон не бави помирењем на Балкану, те да ће посетити „Србију и Албанију почетком децембра, али не планира и посету Косову“
Лист констатује да су разочарани они који су се, на Балкану, надали да ће комеморација 11. новембра у Паризу омогућити помак кад је реч о помирењу између Београда и Приштине.

„Председник Републике ће посетити Србију и Албанију почетком децембра, али не планира и посету Косову“, наводи париски лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Опинион“ напомиње да је Француска на церемонију у недељу, поводом обележавања стогодишњице окончања Првог светског рата, позвала и председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија.

„Ипак, није било састанака са председником Макроном, као “миротворцем““, указује се у тексту.

„Опинион“ примећује и да је, иако је агенда шефа француске државе изузетно пуна, он ипак нашао времена за трилатералу са немачком канцеларком Ангелом Меркел и украјинским председником Петром Порошенком.

 

Извор: Тањуг