Издвајамо Свет

ШИПТАРИ УДАРИЛИ НА ТРАМПА! Америка тражи од Харадинаја и Тачија да укине таксе, а они…

Амерички државни секретар Мајк Помпео позвао је косовске власти да укину таксе за робу из Србије и БиХ, саопштио је данас Стејт департмент. На другој страни, премијер и председник такозване државе Косово тврде да ће таксе укинути тек кад Србија призна ту лажну творевину

Помпео је у разговору с такозваним „косовским председником“ Хашимом Тачијем у понедељак позвао да такозвано „Косово“ искористи јединствену прилику да постигне „историјски договор“ о нормализацији односа са Србијом у оквиру дијалога под окриљем Европске уније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Он је позвао косовске власти да укину таксе на увозну робу из Србије и БиХ и да сарађују са Србијом да се избегну провокације и да се смање тензије“, наводи се у саопштењу.

Амерички државни секретар је рекао да је нормализација односа тзв. „Косова“ и Србије једини пут за „даље интеграције обе земље у западну заједницу држава“ и додао да су САД спремне да помогну и подрже обе стане да постигну трајно решење.

Харадинај и Тачи су, упркос томе, наставили да тврде како Приштина нема намеру да укине таксе од 100 одсто на производе из централне Србије,док званични Београд не призна лажну државу Косово.

 

Извор: Информер