loading...
Издвајамо Регион

СРАМОТНО САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Забраном уласка штитимо земљу од недобронамерних

Фото: Јутјуб

Подгорица — После објављивања информације да је забрањен улаз четворици српских интелектуалаца у Црну Гору, огласила се црногорска влада саопштењем.

У том саопштењу се наводи да тим потезом штити стабилност и безбедност од недобронамерних.

“Уставна и морална обавеза Владе Црне Горе јесте да од недобронамерних појединаца штити стабилност и безбедност, и спокој свих грађана, укључујући и државотворна, патриотска и национална осећања највећег броја њих”, наводи се у саопштењу достављеном Тањугу.

Такав приступ искључиво има за циљ спречавање да, како се наводи, страни држављани вређају углед и славе насилни нестанак Црне Горе.

“Уверени смо да би се на сличан начин понела и свака друга одговорна влада, било где на свету. С тим у вези, не само да разумемо већ и ценимо када председник (Аександар) Вучић и други српски званичници штите интересе и достојанство Републике Србије”, наводи се у саопштењу.

Улазак у Црну Гору забрањен је књижевнику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и професору Дејану Мировићу.

Одлука о забрани је донета уз образложење да су они опасни по безбедност црногорске државе.

Реагујући на одлуку црногорске владе да забрани улазак српским интелектуалцима у ту земљу, председник Вучић је раније данас оценио да им је званична Подгорица увела не вербални деликт, већ деликт мишљења, што је, подсећа, незамисливо и недопустиво у Европи у 21. веку.

Вучић је рекао и да званично Србија о тој одлучи није обавештена, те најавио да ће Београд реаговати.

“Држава Србија мора да реагује. Ово је нешто чиме сам био шокиран, јер ми смо забранили улаз криминалцима, лицима са потерница, лицима које припадају (криминалном) кавачком и шкаљарском клану”. рекао је Вучић и додао да је неко други као одговор на то, “или не знам шта већ”, забранио другачије мишљење.

 

Извор: Тањуг

loading...