Србија

Вучић изненадио све: Не идемо више у Брисел, све док…

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће дијалог у Бриселу бити настављен када Приштина повуче своје противправне одлуке. На претње Рамуша Харадинаја да ће довести војску на север КиМ одговара: То се неће десити.

Након трилатералног састанка у Бриселу председник Александар Вучић је рекао за РТС да ће Србија предузети све мере да заштити свој народ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Претходних дана добили смо одлуке приштинских власти у којима су противправно, супротно ЦЕФТА споразуму, одлучили да повећају порез на робу из Србије, што је осудила ЕУ, али се нико из Европе није узбудио. Нико се није огласио, осим Могеринијеве, која је издала саопштење“, рекао је Вучић.

Указује да је порука Рамуша Харадинаја да ће војска Косова бити формирана овог месеца, а да ће један пук бити размештен према северном делу територије покрајине, супротна Бриселском споразуму, али и споразуму с НАТО-ом.

„Они који мисле да ће довести своју војску на север Косова — то се неће догодити“, поручио је Вучић.

„Они говоре о формирању војске Косова и слању гарнизона на Север, спремају енергетски хаос и уводе 10 одсто пореза на производе из централне србије“, рекао је Вучић, нагласивши да су пред Србијом тешки дани.

 

Извор: rs.sputniknews.com