Регион

АЛБАНЦИ СЕ УДРУЖИЛИ СА ХРВАТИМА ПРОТИВ СРБИЈЕ: Рамине отровне стрелице ка Београду! ПАКЛЕНИ ПАКТ!

Албански премијер Еди Рама данас је, поводом такси које су приштинске власти увеле на робу из Србије, покушао да кривицу пребаци на Београд јер је, како он тврди, Србија та која је прекршила уговор ЦЕФТА

Он је при том признао да је повећање царина од 100 одсто на производе из Србије „ненормално“, али је додао и да је „ситуација ненормална“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом оптужби о стварању „велике Албаније“, Рама је рекао да се оне увек јављају када албанска страна на Kосову, како тврди, „с правом нешто тражи и када Албанија и Kосово разговарају о стварима од заједничког интереса“.

Рама је напоменуо да Тирана и Загреб имају „традиционално добре односе“, и захвалио Хрватској на безрезервној подршци Албанији, „али и када је у питању признавање „Kосова““.

Он истакао да је „од почетка рађања Хрватске, Абанија увек била уз свог пријатеља и да је Хрватска увек била уз Албанију“.

ERTV Live😊: Konferenca e përbashkët për shtyp me Kryeministrin kroat, Andrej Plenković 🇦🇱🇭🇷

Geplaatst door Edi Rama op Dinsdag 4 december 2018

Рама је, такође, подсетио да је током дана потписана Изјава о стратешком партнерству двеју земаља.

Хрватски премијер Пленковић је, на истој прес конференцији, изјавио да Хрватска жели добре односе са свима, „и Албанијом, и Kосовом, и Србијом“.

Zagreb, një takim miqësor me kryetarin e Parlamentit kroat Gordan Jandroković, me të cilin bashkëndamë kënaqësinë për miqësinë tradicionale mes dy vendeve

Zagreb – Një takim miqësor me kryetarin e Parlamentit kroat, Gordan Jandroković🇦🇱🇭🇷

Geplaatst door Edi Rama op Dinsdag 4 december 2018

Раму, који је у Загребу учествовао на самиту Средњоевропске иницијативе, примила је и хрватски председник Kолинда Грабар-Kитаровић која је, том приликом, како је саопштено, изразила „задовољство наставком хрватско-албанске сарадње на највишем нивоу“.

 

Извор: Tanjug