Издвајамо Регион

ХОЋЕ ДА НАС СРАВНЕ СА ЗЕМЉОМ! Покренута операција Хоџај против Србије: Следи удар на нас са пет страна!

Фото: Јутјуб

Приштина, Загреб, Сарајево, Подгорица и Скопље истовремено кренули у офанзиву чији је крајњи циљ да се Београд баци на колена.

Србији се никако не сме дозволити да остане најјачи и најважнији фактор у региону. Власт у Београду се мора бацити на колена…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је у најкраћем циљ прљавог плана који је почео убрзао да се реализује готово истовременим ударима на Србију са 5 страна: из Приштине, Загреба, Сарајева, Подгорице и Скопља. Реч је о пакту који је недавно најавио Енвер Хоџај, заменик премијера лажне државе Косово, управо за загребачке медије.

У међувремену председник Црне Горе Мило Ђукановић Србију назива „окупаторском земљом“ која делује дестабилизујуће са Русијом на Балкану, па протеруије свештенике СПЦ и скрнави историјске чињенице, док премијер Македоније Зоран Заев поручује како су српски шеф државе Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан умешани у бекство Николе Груевског. Аналитичар Бранко Радун истиче да су наши суседи спојили лепо и корисно:

– Теза им је да је Србија руски експонент на Балкану и види се да је то координирана акција којанема упориште у чињеницама. Циљ је да се дискредитује Србија, а они представе на Западу као последња одбрана од Русије на Балкану.

Каријерни дипломата Зоран Миливојевић наводи да њихово заједничко деловање није институционализовано, али је лако видљиво:

– Кад погледамо понашање земаља у окружењу, Црне Горе и Хрватске, поготово, онда је сасвим јасно да они воде антисрпску политику, јер изгледа никоме не одговара да Србија буде јака и стабилна

 

Извор: Српски телеграф/Ало/Н.С.