Издвајамо Србија

СРАМНА ОДБРАНА СИНА КОЈИ ЈЕ АШОВОМ УСМРТИО МАЈКУ: Имао сам тотални прекид филма, ничега се не сећам!

Pixabay.com

Миљан Златковић (31) изјавио у тужилаштву да има прекид филма и да се не сећа како је и зашто на смрт претукао мајку Босанку Тодоровић Златковић (88).

Миљан Златковић (31), који је у недељу ашовом на смрт претукао мајку Босанку Тодоровић Златковић (58) у изнајмљеној кући у београдском насељу Калуђерица, изјавио је на саслушању у Вишем тужилаштву да се тога апсолутно не сећа!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, како се незванично сазнаје, навео пред тужиоцем да има тотални прекид филма у вези са стравичним злочином и да не може да каже како је и зашто убио мајку.

Психичко вештачење

Тужилаштво је наложило да се Златковић подвргне неуропсихијатријском вештачењу ради утврђивања урачунљивости и предложило да му се одреди притвор од 30 дана.

Иако је имао законско право да се брани ћутањем, осумњичени је одлучио да изнесе одбрану. Он је изјавио да је у недељу пре подне био са девојком, али да не може да каже како се и због чега неколико сати касније сукобио са мајком, нити се сећа да ју је убио ашовом. Притом, није рекао да је био под дејством неких психоактивних супстанци.

У наставку поступка требало би најпре да буде саслушан Коста Златковић, Миљанов отац и супруг покојне Босанке, као кључни сведок. Он није био присутан у тренутку злочина, али се може очекивати да ће моћи највише да исприча о околностима породичне трагедије и односима мајке и сина.

Позив ће бити упућен и комшијама који су први затекли мртву Босанку у дворишту и Миљана како стоји поред ње.

Према сазнањима, ухапшени од раније има кривични досије, углавном за насилничко понашање. У Сомбору, где су Златковићи живели до пре четири године, Миљан је био осуђен на годину и четири месеца затвора због учешћа у тучи са смртном последицом. Наводно је имао и проблем са наркотицима, међутим, никад није пријављиван због насиља у породици.

Породична трагедија одиграла се у недељу нешто после 14 часова у дворишту куће у Улици Стефана Синђелића у Калуђерици.

Злочину је, наводно, предходила жучна свађа између мајке и сина. Према сведочењу првих комшија Миљан и Босанка су се најпре посвађали у кући из које је допирала галама.

Потпуно одсутан

Чуло се како Миљан виче „Е сад ћеш да видиш!“ после чега је изашао у двориште и нестао иза куће. Жена је кренула за њим, али је син тада ашовом кренуо ка њој и изударао је по глави и телу. Није стао док јој није смрскао лобању!

 

Извор: Информер/srbijadanas.com