Издвајамо Регион

УДАРНА ВЕСТ! УХАПШЕН ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ: Специјалци на улицама Бањалуке! (ФОТО/ВИДЕО)

Грађане Бањалуке и чланове групе „Правда за Давида“ који су се вечерас окупили на Тргу Крајине у знак подршке породици несрећно страдалог младића Давида Драгичевића, а потом током протестне шетње прекинули концерт Хариса Џиновића у том граду, специјалне снаге МУП Републике Српске потисле су са тог трга, пошто је истекло време током којег је скуп био дозвољен.

Мајка Давида Драгичевића Сузана Радановић објавила је на Фејсбук групи „Правда за Давида“ да је полиција поново ухапсила његовог оца Давора Драгичевића, који је позивао демонстранте да се врате на протесте. Међутим, како поједини медији јављају, Давор се и даље налази на Тргу Крајина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама сарајевског сајта клиx.ба, најмање четири особе су ухапшене у близини Трга Крајине.

– Скуп је био дозвољен до 20 сати, позивамо вас да се разиђете због ваше безбедности. Ако не поступите тако биће употребљена законска средства – казао је полицајац путем мегафона окупљенима демонстрантима, којих је према процени извештача тог сајта било око 50 људи.

Давор Драгичевић, отац несрећно страдалог младића, казао је окупљенима након доласка специјалца, а пре интервенције, да оду кући како би нешто појели, наводећи да ће он остати на Тргу Крајине.

РТРС преноси да су демонстранти на паркингу испред бањалучког Музеја савремене уметности где је постављена бина за планиране концерте, спречили концерт Хариса Џиновића. Наводи се да су ту су уз повике и увреде учесници протеста прво прекинули музику, након чека су се попели на бину и „забранили“ одржавање концерта.

Завршен протест у Бањалуци! „Остајем до краја, али скупова овде више НЕЋЕ БИТИ, нема смисла!“

Огласио се и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, којег су, према наводима РТРС, учесници протеста претходно извређали.

– Оштећена опрема озвучења, трг блокиран. Концерт не може бити одржан. Протест је одржан, концерт онемогућен – написао је Радојичић на Твитеру.

Сарајевски сајт клиx.ба објавио је да су грађани окупљени на протесту узвикивали „Пакујте опрему“, „Харис, одлази“ и „Уз тебе смо, Даворе“, а да су најавили да ће сутра покушати да спрече концерт Жељка Самарџића и Николе Роквића на дочеку Нове године.

На Тргу Крајине у Бањалуци претходно је завршено окупљање грађана и чланова групе „Правда за Давида“ у знак подршке породици Давида Драгичевића чији је отац Давор поручио да ту остаје „до краја“, али и да „скупова на овај начин више неће бити“.

 Извор: Тањуг