Издвајамо Србија

УПАЉЕН ЦРВЕНИ АЛАРМ! Шпијунски авион војске САД ‘МЦ-12 либерти’ ПОНОВО НАДЛЕТАО СЕВЕР КОСОВА, СНИМАО ПОЛОЖАЈЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ?!

Фото: Јутјуб

Како сазнајемо, специјални амерички шпијунски авион ‘МЦ-12 либерти’ данас је поново кренуо у акцију, како би, захваљујући способности бочног скенирања, највероватније снимао положаје наше војске изван административне границе с јужном српском покрајином

„МЦ-12 Либертy“ је, како Инфомер сазнаје, на територију јужне српске покрајине уђао из правца Македоније у 10:16 и био ваздуху до 10:53, када је слетео на аеродром у Приштини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поново је полетео у 12:05 и наставио лет на северу Косова. У 12:26 обавестио је контролу лета у Приштини да ће бити у ваздуху још два сата.

За то време, како сазнајемо, није повредио ваздушни простор Србије.

Да подсетимо, шпијунски авион војске САД ‘МЦ-12 либерти’ слетео у среду тачно у 10.30 на приштински аеродром, а у 13.15 се подигао и кренуо у осматрање севера Косова и Метохије, али и Рашке и Копаоника! Приземљио се у 13.27. Српски обавештајци сумњају да Америка припрема терен за напад Шиптара на Србе на северу наше покрајине.

Како каже војни аналитичар Мирослав Лазански, нема дилеме да је овај авион послат да шпијунира положаје српске војске, њихов распоред и бројност, али и алтернативне правце за које сумњају да Србија користи да дотури лекове и храну на север покрајине мимо такса од 100 одсто које је увела Приштина…

– Тај авион не мора да уђе у ваздушни простор Србије да би нас снимао јер има могућност бочног скенирања свега што се догађа у инфрацрвеном спектру на земљи, једно педесетак километара од административне линије – објашњава Лазански, који нема никакву дилему да Оружане снаге САД шпијунирају Војску Србије.

 

 

Извор: Информер