Занимљивости Издвајамо

ВЕЛИКИ ГОДИШЊИ ХОРОСКОП ЗА 2019: Овим знаковима се остварују прилике које дуго чекају

Фото: Pixabay.com

Када сумирамо утиске из 2018. године, сигурна сам да ће ипак преовлађивати они који су у нама изазивали незадовољство, осећај статичности и немогућности да контролишемо своје животе, они који ће многе од нас натерати да кажемо „далеко јој лепа кућа, не поновила се никада више“.

Да, претходна година јесте била на много начина судбинска, превише је у њој било препрека, изазова и немира. Када причамо о љубави, планете које владају мушко – женским односима, Марс и Венера – имали су своје ретроградне циклусе – па је било много љубави из прошлости али и много кармичких дешавања на овом пољу. Неки људи су изашли из наших живота, неки нови дошли….а неки од нас су имали осећај да их дешавања по питању љубави само шамарају и не дају им ваздух да удахну како треба. Но, што је било – било је, прошлост променити не можемо, оно што се догодило – догодило се и на то се више не може утицати. Сада улазимо у нову годину, још једном у нади да ће нам баш она донети оно што желимо и што нам је потребно.

А на уласку у 2019. годину затичемо овакву ситуацију – у знаку Јарца налазе се Сунце, Сатурн и Плутон. У Рибама су Нептун и Марс, а у знаку Овна ретроградни Уран. У Шкорпији су Месец и Венера. У Стрелцу – Јупитер и Меркур.

Најјаче су позиције Сатурна, Нептуна и Јупитера јер се налазе у својим седиштима, својим владарствима, што значи да ће током наредне године испољавати своју пуну симболику – Сатурн ће давати истрајност и то да награда долази кроз време, Нептун је у Рибама већ дуги низ година и још дуго ће боравити у овом знаку и једино што је битно за ову причу јесте његов квадрат са Јупитером (о чему ћемо мало касније), а Јупитер ће давати ветар у леђа свему ономе што се везује за иностранство, образовање, правно легална питања, путовања….Што Јупитер замисли и покрене – Сатурн ће подржати и дати добар темељ! Сатурн и Нептун су у секстилу, а Јупитер и Нептун у квадрату, што би укратко означавало да све оно у чему претерујемо или смо нереални – за то добити подршку нећемо! Све оно што има практичну примену и реалност као основу – има огромних шанси не само за краткотрајни успех већ за трајање кроз време! Још једна ствар – све оно што је нелегално и мутно – пре или касније ће налетети на зид и урушити се!

Месец је у паду (прилично лоша позиција) која говори да ћемо у 2019. ући са осећајем у души као да смо на измаку снага, као да смо у мутној води све до носа, али носећи у себи онај суштински инат и тврдоглавост који нас још одржава на површини и који нам даје да баш онда када изгледа да не можемо више, направимо одлучујући корак!

Меркур у Стрелцу није у некој бајној позицији што се неких конкретних прича и договора тиче, али даје нам по уласку у нову 2019. то да и поред свега имамо оптимизам, да се радујемо ситницама и радознало и храброг срца идемо ка новим данима!

Венера и Марс су, свако за себе у лошим позицијама у знаку Шкорпије и Риба, али то је само на први поглед тако! Наиме, Венера води Марс у његово владарство и знак Шкорпије, а Марс води Венеру у место њене егзалтације, најјачег утицаја и знак Риба. Шта ово значи? Па конкретно, када причамо о мушко-женским односима – докле год делате сами за себе, водите рачуна само о својим личним интересима – осећаћете се лоше. Међутим, ако са партнером кренете заједнички у планове, договоре, ако сте подршка једно другом – обоје се заједно уздижете и наравно – учвршћујете однос у којем сте!

Од важнијих планетарних аспеката издвојићемо следеће – три помрачења Сунца – у јануару, јулу и децембру, као и два помрачења Месеца – у јануару и јулу. Меркур ће имати три ретроградна циклуса – сваки пут у воденим знацима – у Рибама у марту, У Раку у јулу и у Шкорпији у октобру 2019-е. Јупитер ће у децембру прећи у знак Јарца. Венера ће започети годину у Рибама а завршити је у знаку Водолије – што значи да ће обићи цео зодијак – биће љубави за свакога помало! Марс започиње 2019. на последњем степену Риба а завршиће је у знаку Шкорпије. Споре планете – Јупитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон имаће своје редовне годишње ретроградне циклусе – Јупитер, Сатурн и Плутон на пролеће, а Уран и Нептун на лето.

Све у свему, овако збирно гледано – и није толико страшно, штавише – када о љубави причамо има назнака да ће праве вредности испливати на површину, да ћемо се више радовати, више уживати са онима које волимо…Талас оптимизма нас носи кроз 2019, то свакако стоји. Све оно што је нејасно, недефинисано, тајно – мора добити свој облик и разјашњење. Не могу ствари остати овакве какве јесу! Неке односе време ће преокренути, друге уобличити, а оне који ни не требају да постоје – прекинути. Јупитер ће донети нове љубавне прилике – оне које чекамо! Срећно у новој 2019.!!!

 

 

Извор: AstroZabava

Loading...
loading...
Loading...