Србија

ВУЧИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО: У Србији коју ја водим нико никада неће никога „ВРТЕТИ НА РАЖЊУ“!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић најоштрије је осудио претње које се упућују било коме због тога што другачије мисли и поручио да се он бори за Србију демократије, а не Србију у којој „ћете неког да вртите на ражњу“

На питање новинара како гледа на атмосферу која се креира у друштву у последње време, укључујући скидање неких емисија са програма, привођење новинара, Вучић је узвратио контрапитањем: „Kоји је новинар приведен, онај који је претио (Владимиру) Ђукановићу да ће га вртети на ражњу?“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислите да је то леп говор, мислите да је то у реду? Да ли је то демократја, то је то за шта се залажете – “фашитички вепру на ражњу ћеш се пећи“ – упитао је он.

Додао је да се новинар који је то писао на Твитеру није представио као новинар већ под лажним именом јер, како је приметио, „тако то раде јунаци у Србији“.

Вучић каже да тако нешто најоштрије осуђује, а да је на полицији да ради свој посао, јер, поручио је, нико у Србији никога неће да „врти на ражњу“.

Kако каже, приведени су сви који су претили Тањи Војтеховски и било ком другом, углавном онима који критикују власт, док они који су претили Барбари Животић нису, додајући да не зна зашто је то тако и да вероватно постоји неки разлог.

– А да неког вртите на ражњу у Србији, то није Србија за коју се залажем, у Србији коју ја водим нико никада неће вртети никога на ражњу нити се хвалити како је то богоугодно дело – казао је Вучић.

Према његовим речима, таква Србија никад неће победити, него Србија пристојних, одговорних, који воле ову земљу.

На питање новинара када је то тачно опозиција од њега тражила расписивање избора, он каже:

– Па, ја им нудим. Рачунам да када су тако моћни и снажни да желе изборе, то је ваљда природни захтев опозиције да хоће изборе, не мислите ваљда да треба да постоји неко друго место где људи треба да броје своје идеје, програме, планове… – рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug