Србија

Генетичари склопили мозаик: Срби воде порекло од овог ДРЕВНОГ НАРОДА? Време за нове уџбенике ИСТОРИЈЕ!

Развој генетике је у последњој деценији сасвим променио гледиште на историју народа Европе при чему су многи били веома изненађени резултатима истраживања.

Та изненађења су толико велика да више не могу да се игноришу. Дошло је време да се пишу нови уџбеници и то не само историје већ и праисторије Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Публициста Јован Д. Марјановић је у књизи „Генетика Старе и Нове Европе: Порекло народа југоисточне Европе“ успео да склопи мозаик о пореклу свих народа југоисточне Европе и реши сукоб аутохтоне и досељеничке школе о питању порекла српског народа.

Показало се да је истина, али ипак ближа аутохтоној школи о пореклу народа југоисточне Европе.

Генетика је доказала генетску сличност свих народа на Балкану. Да је на том простору било масовног досељавања Словена, Бугара и Мађара тада генетска сличност народа југоисточне Европе не би била могућа.

Марјановић је посебно обрадио проблем са индоевропским народима и њиховим пореклом. Генетика је открила да северни народи у Индији имају исту главну хаплогрупу као Словени и Персијанци. Тиме су Словени постали веза између Европе и Индије, а не Германи, како се раније мислило.

Марјановић тврди и да су најсроднији народ Србима Хрвати и Румуни! То потврђују генетичке анализе и истовремено указују на то да сва три народа воде порекло од Дачана који су на Балканском полуострву живели у античко доба.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs